Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: Τα έργα υποδομών που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη

Καλαφάτης: Τα έργα υποδομών που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη
Τι είπε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατά τις Προγραμματικές στη Βουλή
«Η βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων. Η αύξηση των μισθών, η περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» είναι οι βασικές μας προτεραιότητες, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας στις Προγραμματικές Δηλώσεις στην ολομέλεια.
Ο κ. Καλαφάτης ανέφερε πως «στη νέα τετραετία, δίνουμε -με συνέπεια, με σχέδιο και όραμα- εντατική συνέχεια στις πολιτικές -που αποδεδειγμένα πια- κάνουν την Πατρίδα μας πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Τις πολιτικές που διασφαλίζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση των επενδύσεων, τόνωση της απασχόλησης, βελτίωση των εισοδημάτων, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Τις πολιτικές που παράγουν νέο εθνικό πλούτο και εγγυώνται αυξημένο κοινωνικό μέρισμα. Τις πολιτικές για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα που ακούγεται και μετριέται σοβαρά από την Ουάσιγκτον ως τις Βρυξέλλες και από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή. Που διευρύνουν και αναβαθμίζουν τις στρατηγικές συμμαχίες μας. Που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και προστατεύουν τα σύνορά μας. Που διασφαλίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσές μας».
Ο βουλευτής επισήμανε πως θα συνεχιστούν και θα ενταθούν «οι δράσεις για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τη στεγαστική πολιτική για νέους, την εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης και απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας. Στη μείωση της ανεργίας κάτω από 8% το 2027, με τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ποντάρουμε για τον σκοπό αυτό σε νέες επενδύσεις και έργα πνοής σε ολόκληρη τη χώρα».
Αναφερόμενος στην εξέλιξη των έργων της Θεσσαλονίκης, ο Στ. Καλαφάτης σημείωσε: «Στην πόλη μου, στη Θεσσαλονίκη, δρομολογήθηκαν 30 έργα υποδομών, παρεμβάσεις και επενδύσεις, που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της. Διασφαλίζουν την επανατοποθέτησή της στον χάρτη του μέλλοντος, την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού, τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων: Μετρό, Flyover, αναμόρφωση του χώρου της ΔΕΘ, ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, ογκολογικό και παιδιατρικό νοσοκομείο, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, σχολικές εγκαταστάσεις, δυτικός προαστιακός σιδηρόδρομος, Μουσείο Ολοκαυτώματος, Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec, γηπεδικές εγκαταστάσεις για τις ομάδες μας. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, το νερό μπήκε στ΄αυλάκι και τίποτα πια δεν το σταματά. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός γίνεται. Ό,τι λέμε το κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης