Τελευταία Νέα
Πολιτική

Boυλή, Προγραμματικές Δηλώσεις – Μηταράκης: Νέες ταυτότητες τον Σεπτέμβριο – Ενίσχυση της Τροχαίας

Boυλή, Προγραμματικές Δηλώσεις – Μηταράκης: Νέες ταυτότητες τον Σεπτέμβριο – Ενίσχυση της Τροχαίας
Έκδοση νέων διαβατηρίων το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη
«Τον Σεπτέμβριο προχωράμε στην έκδοση νέων ταυτοτήτων για τους πολίτες, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, την έκδοση νέων διαβατηρίων», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Μηταράκης, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες, τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης τετραετίας για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ τόνισε
πως «βασική μας προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση και πρόληψη της μικρής εγκληματικότητας. […] Ώστε να μην υπάρχει αίσθημα ατιμωρησίας στην κοινωνία. Αντίθετα να υπάρχουν σίγουρες μικρές ποινές για μικρές πράξεις, για να λειτουργεί αποτρεπτικά στην εγκληματικότητα».
Στη συνέχεια, σημείωσε πως «η Τροχαία θα στηριχθεί με προσωπικό, να βγει στους δρόμους. Εξοπλισμένοι με tablets, με πλήρη διασύνδεση. Ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβάζονται στο taxis».
Αναφερόμενος στα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής, ενδοσχολικής και ρατσιστικής βίας ο κ. Μηταράκης τόνισε πως στόχος είναι να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. «Για να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες θα προχωρήσουμε συνολικά στην πρόσληψη 200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες της Αστυνομίας».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Την ίδια στιγμή σχεδιάζουμε να φέρουμε την Αστυνομία στο κινητό του πολίτη. Με την εφαρμογή MyELAS. Με πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που αφορά τον Πολίτη. Καθώς εκσυγχρονίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες», είπε.
Ο υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΕΛΑΣ θα πρέπει πρώτα και κύρια, στην εκτέλεση της αποστολής της να σέβεται τον πολίτη, αλλά και πως κρούσματα βίας εναντίον αστυνομικών δεν θα γίνονται ανεκτά, χρησιμοποιώντας κάμερες σώματος και οχημάτων για την πιστοποίηση παραβατικών συμπεριφορών, σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και πως στόχος είναι ο περαιτέρω περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης με αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. «Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε στην ολοκλήρωση του Φράκτη του Έβρου στο πλαίσιο της απόφασης του ΚΥΣΕΑ με ορίζοντα ολοκλήρωσης – στο σύνολό του- το τέλος του 2025», επεσήμανε.
Ο κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε δε για «το εμβληματικό έργο, την μετεγκατάσταση του Συγκροτήματος Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναπτυχθούν σε έκταση 100 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης