Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη βόμβα Φλωρίδη - Το ερώτημα που θέτει, τι υποστηρίζει πως διαρρέει το Μαξίμου

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη βόμβα Φλωρίδη - Το ερώτημα που θέτει, τι υποστηρίζει πως διαρρέει το Μαξίμου
Επανέρχεται στο θέμα Φλωρίδη ο ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
«Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέρχεται στα όσα είπε από το βήμα της Βουλής στις 7/7 κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «αυτά διαρρέει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο οποίος χθες «άδειασε» καθαρά την διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών».
«Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο ο Γ. Φλωρίδης από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε κατάργηση του ακαταδίωκτου για τα τραπεζικά στελέχη.
Τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή, ο οποίος δεσμεύτηκε να καταργήσει την κατ’ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας, σχολίασε
και στις 7/7 με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο «νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.
Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.
Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».

Τι προηγήθηκε - Φλωρίδης  (υπ. Δικαιοσύνης): Προς κατάργηση το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών - Περίεργες διατάξεις θα αλλάξουν


Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης από το βήμα της Βουλής στις 7/7/ κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
"Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε" ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.
Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στο βήμα, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία "τι θα γίνει με το σκάνδαλο της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ και τί θα γίνει με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών".
"Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση.
Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους.
Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019.
Επίσης στα ζητήματα της απάτης, πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα.
Αυτά θα τα επαναφέρω" απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε:
"Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες.
Προστατεύουν συγκεκριμένους.
Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε.
Εχει πολλή δουλειά εκεί να κάνουμε.
Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι 'εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο, ενώ κάποιοι άλλοι, πώς καταφέρνουν και τη γλυτώνουν;'".
Απευθυνόμενος στην πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλωρίδης πήρε αφορμή από την αναφορά του Σωκράτη Φάμελλου για διάταξη που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα στον Ποινικό Κώδικα παραμονές των εκλογών του 2019 και τόνισε χαρακτηριστικά:
"Κι επειδή αναφερθήκατε στις τράπεζες κύριε Φάμελλε, υπήρχε ένα άρθρο στον Ποινικό Κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Αυτό περιέργως εξαφανίστηκε στην αναθεώρηση του 2019.
Δεν υπάρχει αρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών κλπ. κλπ.;"

Ποινές στους καθ' έξιν μηνυτές

Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε επίσης ποινές και πρόστιμα στους καθ’έξιν μηνυτές προκειμένου να μπει ένα τέλος στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.
Ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για πολύ συγκεκριμένο σχέδιο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνο η γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και ο τερματισμός του φαινομένου της «βιομηχανίας μηνύσεων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πρόστιμα και ποινές για τις μηνύσεις που μπαίνουν στο αρχείο, λέγοντας ότι «η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά» και πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα περιλαμβάνει – όχι καταργήσεις – αλλά ενοποιήσεις δικαστηρίων σε μια περιφέρεια και ορθολογικότερη αξιοποίηση των δικαστών».
Επιπλέον, ο κ. Φλωρίδης απάντησε και στα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχετικά με τις παρακολουθήσεις, επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση απασχόλησε Βουλή και τις ανεξάρτητες αρχές.
Πού κατέληξε;
Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη.
Ζητάτε πληροφόρηση.
Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία.
Δεν πιστεύω να θέλετε να υποκαταστήσω του εισαγγελείς…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης