Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Φλωρίδης (Υπ. Δικαιοσύνης): Η βιομηχανία μηνύσεων τελειώνει - Ποινές στους καθ' έξιν μηνυτές

Γ. Φλωρίδης (Υπ. Δικαιοσύνης): Η βιομηχανία μηνύσεων τελειώνει - Ποινές στους καθ' έξιν μηνυτές
Ως βασικό στόχο της θητείας του έθεσε τον τερματισμό της βιομηχανίας μηνύσεων ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης
Ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε ποινές και πρόστιμα στους καθ’έξιν μηνυτές προκειμένου να μπει ένα τέλος στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.
Ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για πολύ συγκεκριμένο σχέδιο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνο η γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και ο τερματισμός του φαινομένου της «βιομηχανίας μηνύσεων.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε πρόστιμα και ποινές για τις μηνύσεις που μπαίνουν στο αρχείο, λέγοντας ότι «η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να γίνεται καταχρηστικά» και πρόσθεσε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης θα περιλαμβάνει – όχι καταργήσεις – αλλά ενοποιήσεις δικαστηρίων σε μια περιφέρεια και ορθολογικότερη αξιοποίηση των δικαστών».
Επιπλέον, ο κ. Φλωρίδης απάντησε και στα όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, σχετικά με τις παρακολουθήσεις, επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση απασχόλησε Βουλή και τις ανεξάρτητες αρχές. Που κατέληξε; Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Ζητάτε πληροφόρηση. Δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην προανακριτική διαδικασία. Δεν πιστεύω να θέλετε να υποκαταστήσω του εισαγγελείς…».
Τέλος, όσον αφορά στην κριτική του προσωρινού Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλου για την προστασία των δανειοληπτών ο νέος Υπουργός σχολίασε ότι «θα αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από περίεργες διατάξεις… Το άρθρο 404 για την τοκογλυφία των τραπεζών με τις αλλαγές που κάνατε το 2019 στον Ποινικό Κώδικα εξαφανίστηκε…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης