Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα είναι μία επανάληψη του παρελθόντος

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών θα είναι μία επανάληψη του παρελθόντος
Για «ωραιοποίηση» και «επανάληψη» των ίδιων προβλημάτων έκανε λόγο ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Σε μία αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στον Κ. Μητσοτάκη «ωραιοποίηση» και προβλέποντας ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι «μία επανάληψη του παρελθόντος».
Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Τρικούπη τονίζει πως «στην συνήθη τακτική της ωραιοποίησης αρνητικών καταστάσεων για τις οποίες ευθύνεται η Κυβέρνηση, κατέφυγε σήμερα ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στο απαράδεκτα ασαφές πλαίσιο ευθυνών των φορέων, που εμπλέκονται στο σύστημα πολιτικής προστασίας, στις καθυστερήσεις εφαρμογής του Ν 4662/2020, στην πλήρη έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οργάνων, στη μη αξιοποίηση σύγχρονων μοντέλων και μεθοδολογιών αντιμετώπισης των κινδύνων.
Η δύσκολη αντιπυρική περίοδος ξεκινά και πάλι με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, με πιο έντονο το πρόβλημα στους ΟΤΑ δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες.
Οι αυτονόητες ευχαριστίες του στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν συνοδεύτηκαν για μια ακόμη φορά από την επίλυση των προβλημάτων τους ,όπως το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών, η βελτίωση των αποδοχών τους και η έγκαιρη καταβολή της υπερεργασίας τους, η σύγχρονη εκπαίδευση τους, η αξιοκρατία στην εξέλιξη τους με κανόνες και διαδικασίες.
Θέματα για την επίλυση των οποίων το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει τις προσπάθειες του με αξιοποίηση και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης