Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία Σκυλακάκη - Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το ενεργειακό κόστος

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία Σκυλακάκη - Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για το ενεργειακό κόστος
Την πρόταση για ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλό ενεργειακό κόστος, επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ομολογία του υπουργού Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενόψει αυξημένων τιμών το χειμώνα».
«Αφού επί δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών και των φορολογούμενων, σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε», προσθέτει.
Επιπλέον, υπενθυμίζει πως «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνιζε την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, και οργάνωνε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ σε υπερκέρδη».
Και καταλήγει: «Μόνη λύση για να μην μείνει απροστάτευτη η κοινωνία απέναντι στο ενεργειακό κόστος είναι η ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους και η φορολόγηση των υπερκερδών. Γι’ αυτά θα παλεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης