Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έλλειμμα αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη – Ο κρυπτόμενος Τσίπρας, ο θεσμικός Ανδρουλάκης και κόντρα εθνικών κομμάτων

Έλλειμμα αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη – Ο κρυπτόμενος Τσίπρας, ο θεσμικός Ανδρουλάκης και κόντρα εθνικών κομμάτων
Δεν πήγε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
H χθεσινή πολιτική μάχη των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή έδειξε ότι… υπάρχει έλλειμμα αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Δείλιασε ο Τσίπρας και δεν πήγε στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας δείλιασε και δεν πήγε στην Βουλή για να υπερασπιστεί τη κυβερνητική θητεία του αλλά και την θητεία του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έκανε λόγω του ότι θα δεχόταν ισχυρή κριτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Το έκανε διότι τον περίμενε στην γωνία και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να τον αποδομίσει;
Το έκανε διότι βγήκαν στην φόρα από τον Πάνο Καμένο, τα ανταλλάγματα για τη επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που ήταν ένα Νόμπελ Ειρήνης που τελικά ποτέ δεν πήρε;
Κανείς δεν ξέρει…
Ο Σωκράτης Φάμελλος, πάντως, προτίμησε έναν πιο ήπιο λόγο ρίχνοντας τα καρφιά του προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν όλοι να γίνουν αρχηγοί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο «Μητσοτάκης» γίνεται παντοδύναμος.

Θεσμικός ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του κοινοβουλευτική παρουσία έδειξε δείγματα ότι μπορεί να αποτελέσει μία θεσμική αντιπολίτευση με συναινέσεις προς τη ΝΔ αφού ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16. Όμως, δεν έχει μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη. Και εκτός αυτού, το ΠΑΣΟΚ μαστίζεται και αυτό (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) από διαλυτικά φαινόμενα μετά τη φυγή του Ανδρέα Λοβέρδου. Ήδη το στέλεχος Ζέφη Δημαδάμα τόνιζε ότι πρέπει να μας «προβληματίσει γιατί έφυγε ο Λοβέρδος από το κόμμα». Υπόψιν ότι οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά το επόμενο διάστημα θα είναι συνεχείς και θα δούμε το επόμενο διάστημα μετακινήσεις και παραιτήσεις αλλά και ένταξη σε άλλα κόμματα.

Περιχαράκωση του ΚΚΕ και ανοίγματα της Πλεύσης

Από εκεί και πέρα, στα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς είδαμε έναν Δημήτρη Κουτσούμπα να περιχαρακώνει την αριστερή του δεξαμενή αποδομώντας κάθε πρωτοβουλία Μητσοτάκη και έστειλε ένα μήνυμα ότι θα είναι εντελώς αντίθετος και στη ΝΔ αλλά και σε κάθε άλλο κόμμα της Κεντροαριστεράς. Τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν πιο ήπια από ότι αναμενόταν τονίζοντας εμφατικά θέματα που αφορά την γυναίκα – θυμίζουμε ότι είχε στείλει και επιστολή σε Μητσοτάκη-Τασούλα ότι δέχεται κοινοβουλευτικό bullying. Θεωρούμε, από το ρεπορτάζ, ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι το κόμμα διαλύεται.

Κόντρα των εθνικών κομμάτων για το ποιος θα είναι πιο αντιπολιτευόμενος στη ΝΔ

Το θέμα των εθνικών κομμάτων θα μας προβληματίσει ιδιαίτερα και αποκτάει μία σημασία από την στιγμή που η ΝΔ έχει αποφασίσει να φύγει από τις παραδοσιακές της καταβολές και να πάει ακόμα πιο Κέντρο. Για παράδειγμα, η απόφαση Μητσοτάκη να επιτρέψει με νόμο τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κλυδωνίζει την παραδοσιακή βάση της ΝΔ και δίνει το πάτημα στα εθνικά κόμματα (Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, ΝΙΚΗ) να κερδίσουν και άλλους ψηφοφόρους.
Το ζήτημα είναι ποιο θα επικρατήσει διότι πριν καν καλα καλά ξεκινήσει η διαδικασία των προγραμματικών ο Κυριάκος Βελόπουλος ήρθε σε σύγκρουση με τον Βασίλη Στίγκα και στελέχη των Σπαρτιατών για το θέμα των 5 εξεταστικών επιτροπών που πρότεινε αλλά δεν βρήκε στήριξη. Και πιστεύουμε ότι η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα 2 κόμματα καθώς πιστεύουμε ότι θα έχουμε ανταγωνισμό σκληρής αντιπολίτευσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα 2 κόμματα.

Ο Μητσοτάκης θα κινηθεί προς το Κέντρο

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί και άλλο προς το Κέντρο. Θα το δούμε σε λίγο καιρό με την ενθυλάκωση στη κεντρώα Νέα Δημοκρατία του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και δύο άλλων στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Μανιάτη που μιλάνε με την κυβέρνηση.

Υπάρχει έλλειμα αντιπολίτευσης

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, καθίσταται νοητό ότι υπάρχει έλλειμα σοβαρής αντιπολίτευσης προς τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση της ΝΔ υπέπεσε σε αρκετά θεσμικά ατοπήματα (υπεχρεωτικός εμβολιασμός, υποκλοπές, διαπλοκή με ΜΜΕ) σε εγκληματικά λάθη (πυρκαγιές, Τέμπη) και σε μοίρασμα των 50 δις ευρώ από προγράμματα στήριξης για τις κρίσεις που έφεραν ξανά κυρίαρχη της ΝΔ στις εκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης