Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος του Μητσοτάκη - Κάλεσμα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ

Φάμελλος (ΣΥΡΙΖΑ): Είμαστε ο πραγματικός αντίπαλος του Μητσοτάκη - Κάλεσμα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ
Πρεμιέρα για τον μεταβατικό Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο - «Ο Τσίπρας έβγαλε τη χώρα από τη χρεωκοπία», «Τον ευχαριστούμε» είπε στο άνοιγμα της ομιλίας του
Σχετικά Άρθρα

Στο άνοιγμα της ομιλίας του ο προσωρινός Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ την «μόνη αντιπολίτευση» απέναντι στον Μητσοτάκη

«Οφείλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τσίπρα για την προσφορά του» δήλωσε για τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «αξιοποίησε το ΟΧΙ του λαού και ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων ώστε να αλλάξει την πρόταση των δανειστών, όπως ακριβώς αποφασίσαμε στο δημοψήφισμα.». 
Εν συνεχεία, σταχυολόγησε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ  κάνοντας λόγο για «μία ισχυρή σύγχρονη καινοτόμα πολιτεία, που θα έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και δεν θα αφήνει τους πολίτες μόνους. Στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας με συντεταγμένο σχέδιο για την οικονομία του πραγματικού προϊόντος, ώστε η ευημερία να αφορά μία πλουραλιστική αγορά, και όχι με διασπάθιση και μοίρασμα δημόσιου χρήματος σε κολλητούς. Στη διασφάλιση πρόσβασης όλων των πολιτών στα βασικά δημόσια αγαθά. Στην ενέργεια, στο νερό, στην Υγεία στην Παιδεία στην Πρόνοια στο υγιές περιβάλλον. 
Ο κ. Φάμελλος δεν παρέλειψε σχολιάσει και τα ακροδεξιά κόμματα του νέου κοινοβουλίου και στην ατζέντα που έθεσαν προεκλογικά λέγοντας ότι «καθήκον μας να ασκήσουμε αντιπολίτευση και να προασπίσουμε τις δημοκρατικές αξίες που αμφιβητούνται ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο» και πιο συγκεκριμένα σε απόψεις που εκφράζονται εν έτει 2023 και «αμφισβητούν το δικαίωμα των γυναικών να εξουσιάζουν το σώμα και τη ζωή τους».

Αντιπαράθεση για το ΕΣΥ 

Ο κ. Φάμελλος επεδίωξε να παρουσιάσει το νέο ΕΣΥ σαν περαιτέρω υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας.
Απέδωσε στην κυβέρνηση «ευθύνες για τη διάλυση του συστήματος Υγείας» και τόνισε ότι η ήδη  «η κυβέρνηση όφειλε να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ» καθώς «οι τελευταίες έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». 

Ακρίβεια με σφραγίδα Μητσοτάκη

Επιπλέον ο προσωρινός Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για το ζήτημα της ακρίβειας στα τρόφιμα, επικαλούμενος την πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα συμπεράσματά της για τον πληθωρισμό λόγω εταιρικής απληστίας.
Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο «Η ακρίβεια επιμένει, ιδίως στα τρόφιμα και ενώ ο κος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί στις προγραμματικές του δηλώσεις το 2019 ότι θα συνδέσει τους μισθούς με την ανάπτυξη, αλλά δεν έχει γίνει αυτό» , ενώ αντέκρουσε την παγια θέση της κυβέρνησης περί εξωγενούς κρίσης αφού, όπως είπε σχετικά «η ρήτρα αναπροσαρμογής υιοθετήθηκε επτά μήνες πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία».  

Άνοιγμα για «συνεργασία στον προοδευτικό χώρο»

Επιπλέον, υπογράμμισε την «ανάγκη συνεργασίας στον προοδευτικό χώρο», καθώς όπως είπε ελλοχεύει ο κίνδυνος της παντοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο έτεινε χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του κόμματος του Ν. Ανδρουλάκη για την αναθεώρηση του άρθρου 16.
Τέλος, ο κ. Φάμελλος έκανε αναφορά στα ζητήματα Κράτους Δικαίου και πιο συγκεκριμένα στις υποκλοπές σχολιάζοντας ότι «Η χώρα εκτέθηκε διεθνώς με τις υποκλοπές, αλλά δεν έχουμε πάρει απαντήσεις από την κυβέρνηση Δεν νιώθουμε ασφαλείς και δεν θέλουμε να παρακολουθούνται ούτε οι υπουργοί ούτε οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης