Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης – Στις 8/7 η ψήφος εμπιστοσύνης

Βουλή: Στις 17:00 οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης – Στις 8/7 η ψήφος εμπιστοσύνης
Τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, πρώτη φορά χωρίς τον Τσίπρα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Στις 17:00 σήμερα Πέμπτη 6/7 το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τις οποίες και θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Ακολούθως θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων, σε μια συζήτηση που εκτιμάται ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά δεν θα παραστεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ενώ για πρώτη φορά αναμένονται και οι τοποθετήσεις των αρχηγών των συνολικά 7 κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων οι 5 θα κάνουν το ντεμπούτο τους (Σ. Φάμελλος στο ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ, Β. Στίγκας στους Σπαρτιάτες, Δ. Νατσιός στη Νίκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Πλεύση Ελευθερίας).
Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα κυλήσει η τριήμερη αυτή διαδικασία στο πλαίσιο μιας 8κομματικής Βουλής.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό αναμένεται μια σειρά ομιλιών εισηγητών όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων και, κατόπιν, οι τοποθετήσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, εφόσον το επιθυμούν.
Στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης θα τοποθετηθούν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και βουλευτές, με τους τελευταίους, να εντάσσονται σε κύκλους ομιλητών κατ΄ αναλογία της δύναμης των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 8 Ιουλίου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία αναμένεται να εξασφαλίσει με ιδιαίτερη ευκολία η κυβέρνηση Μητσοτάκη μια και διαθέτει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης