Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Λοβέρδου: Τέλος από το ΠΑΣΟΚ - Παραιτείται από όλα τα όργανα και από μέλος του κόμματος - Έρχεται deal με τη ΝΔ;

Βόμβα Λοβέρδου: Τέλος από το ΠΑΣΟΚ - Παραιτείται από όλα τα όργανα και από μέλος του κόμματος - Έρχεται deal με τη ΝΔ;
Τους λόγους της παραίτησης του αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο, Ν. Ανδρουλάκη
(upd) Την παραίτηση του από μέλος του ΠΑΣΟΚ και από όλα τα όργανα του κόμματος ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος άλλωστε αποτελούσε εδώ και καιρό «ξένο σώμα» στη Χαριλάου Τρικούπη.
Όπως αναφέρει, εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη.
«Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος» αναφέρει ο κ.Λοβέρδος, τη στιγμή πάντως που φουντώνουν τα σενάρια και οι πληροφορίες που θέλουν τον κ.Λοβέρδο να είναι κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ, η οποία όμως - όπως αναφέρεται - θα γίνει εν ευθέτω χρόνω...
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν την κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.
Τα σενάρια άλλωστε περί του επικείμενου deal ενίσχυσαν και η πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ.Λοβέρδος με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι στο ΠΑΣΟΚ εξετάζουν την έλευση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που έχει ενοχλήσει μεταξύ άλλων τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Η ανακοίνωση

«Από σήμερα παραιτούμαι απο όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω.
Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.
Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.
ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».

H αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Με λακωνικό τρόπο τοποθετήθηκε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχετικά με την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου, σχολιάζοντας την απόφαση του πρώην βουλευτή με μόλις εννέα λέξεις. «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές» σχολίαζαν, λοιπόν, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

H συνάντηση με Άδωνι

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, συνάντηση η οποία προκάλεσε ερωτήματα για το πολιτικό του μέλλον.
Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος δημοσίευσε το σχετικό στιγμιότυπο στον λογαριασμό του στο Instagram, σχολιάζοντας: «Συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας @adonis_georgiadis για το αντικείμενο ενός υπουργείου στο οποίο υπηρέτησα στα πιο δύσκολα χρόνια (2009 - 2010). Συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα του υπουργείου και του ευχήθηκα να είναι αποτελεσματικός».
Υπενθυμίζεται μάλιστα πως ο κ.Λοβέρδος ήταν από τους πρώτους που είχαν σπεύσει να συγχαρούν τη νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2000

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000 και έκτοτε διετέλεσε υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις.
Διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη από το 2002 έως το 2004 ενώ στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2009-2010).
Το 2010 ανέλαβε το υπουργείο Υγείας με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, ενώ το 2012 δέχθηκε ως υπουργός Υγείας έντονες επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση δεκάδων οροθετικών ιερόδουλων.
Το 2014 διορίστηκε υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Το 2012 είχε διαφωνήσει με την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και είχε δημιουργήσει μια νέα πολιτική κίνηση, τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας, από την οποία προήλθε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα.
Ωστόσο το 2014 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ ενώ τον Ιούνιο του 2015 διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την αρχηγία του κόμματος.
Ο κ.Λοβέρδος είχε βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στις εσωκομματικές εκλογές του 2021, όπου όμως έμεινε εκτός του δεύτερου γύρου στον οποίο αναμετρήθηκαν οι Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Παπανδρέου.
Ο κ.Λοβέρδος είχε ανακοινώσει την υποστήριξη του στον Ν. Ανδρουλάκη αλλά οι σχέσεις του εδώ και καιρό ήταν κάτι παραπάνω από παγωμένες.

Αμφισβήτηση Ανδρουλάκη

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η ευθεία αμφισβήτηση από τον κ.Λοβέρδο της στρατηγικής που ακολούθησε ο Ν. Ανδρουλάκης ενόψει των εκλογών του 2023.
Η κριτική Λοβέρδου είχε εστιάσει στο ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν δήλωνε ανοιχτά ποιο πρόσωπο θα πρότεινε για τη θέση του πρωθυπουργού, εάν έπρεπε να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία.
Η αντίδραση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη, καθώς τον κατηγόρησαν ότι υιοθετούσε θέσεις στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ.
Αυτό ήταν άλλωστε και το τελευταίο ηχηρό επεισόδιο που μπορεί να μην έφερε τη διαγραφή Λοβέρδου, αλλά επιβεβαίωσε πως η απόσταση μεταξύ Ανδρουλάκη - Λοβέρδου πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γεφυρωθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης