Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νάτσιος (ΝΙΚΗ): «Δικαίωμα αγέννητου παιδιού», «μάθημα αγνότητας» κι εξηγήσεις για την σχέση με την εκκλησία

Νάτσιος (ΝΙΚΗ): «Δικαίωμα αγέννητου παιδιού», «μάθημα αγνότητας» κι εξηγήσεις για την σχέση με την εκκλησία
Ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετεκλογικά σχολιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για μία σειρά κοινωνικών ζητημάτων για τα οποία έχει κατηγορηθεί
Τη θέση περί αγγένητου παιδιού υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νάτσιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος απάντησε σχετικά: «Το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο», και είπε ξεκάθαρα ότι «εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του ανθρώπου, του αγέννητου παιδιού, αυτή είναι η άποψή μας».

Αγωγή της αγνότητας

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νίκης σχολίασε και τις εισηγήσεις περί εισαγωγής μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, προτείνοντας: «να γίνεται και μία διαφορετική αγωγή στα σχολεία, να γίνεται αγωγή της αγνότητας», η οποία κατά τον ίδιο θα πρέπει να προστεθεί στα διδακτικά βιβλία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
«Υπάρχουν 102 ενότητες στο Δημοτικό, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας) … Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εκθειάζεται η οικογένεια».

«Ούτε θρησκόληπτοι, ούτε φασίστες»

Παρά ταύτα ο κ. Νάτσιος αρνήθηκε πως το κόμμα του είχε ανοιχτά στήριξη ή οποιαδήποτε σχέση με την εκκλησία, αρνούμενος πως η Νίκη χρηματοδοτήθηκε από αυτήν.
Ο κ. Νατσιός ξεκαθάρισε πως «επίσημη στήριξη δεν υπήρχε ποτέ. Εγώ πηγαίνω στο Αγιο Ορος, όπως ξέρουν τα άλλα κόμματα, ήξεραν τη Νίκη. Δεν την προωθούσαν όμως».
«Δεν είμαστε θρησκόληπτοι, ούτε ακροδεξιοί ή φασίστες» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης