Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Πιερρακάκη - Ιερώνυμου: Τι αποφασίστηκε

Συνάντηση Πιερρακάκη - Ιερώνυμου: Τι αποφασίστηκε
Αμοιβαία πρόθεση για μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία  «με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας» αποτυπώθηκε στην συνάντηση του νέου Υπουργού Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο
Με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ συναντήθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/7) στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου.
Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία πρόθεση για μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της χώρας, με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμφωνήθηκαν οι ακόλουθοι άξονες συνεργασίας:

-η εξακολούθηση λειτουργίας της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας, η οποία αποτελεί τον θεσμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και έχει συμβάλει στην επίλυση πλήθους ζητημάτων εδώ και πάνω από δέκα χρόνια,
-η ολοκλήρωση του Μητρώου Θρησκευτικών Λειτουργών, η πρόοδος στην υλοποίηση του οποίου προχωρά με μεγάλη ταχύτητα, και
-η υλοποίηση της μεταρρύθμισης της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με σκοπό την αναβάθμισή της, δίνοντας προτεραιότητα στην ίδρυση και λειτουργία των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών με ορίζοντα το μεθεπόμενο διδακτικό έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης