Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Ενωμένοι μπροστά να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες, να προχωρήσουμε σε περισσότερες αλλαγές

Μαρινάκης: Ενωμένοι μπροστά να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες, να προχωρήσουμε σε περισσότερες αλλαγές
O K. Μητσοτάκης αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου,θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7/7 το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
«Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε ενωμένοι μπροστά, για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν, να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες αλλαγές που έχουν ανάγκη, να κάνουμε καθημερινά τη ζωή τους καλύτερη σε μια ακόμα πιο ισχυρή, πιο παραγωγική χώρα», τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ξεκινώντας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή να τον ορίσει σε αυτή τη θέση και σημείωσε ότι δεσμεύεται να ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις σε αυτά τα απαιτητικά καθήκοντα, ελπίζοντας σε μία καλή και παραγωγική συνεργασία.
«Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση, την ελλιπή ενημέρωση και τα fake news να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σημείωσε πως «οι Έλληνες πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή. Εντολή στην προκοπή, τη δουλειά, τις ταχείες μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές στις εκκρεμότητες του παρελθόντος» και πρόσθεσε πως «φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τον μοναδικό μας αντίπαλο και αυτός δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών. Να στηρίξουμε την κοινωνία και να προωθήσουμε την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων με καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Σχετικά με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι σε αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης.
«Στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δόθηκαν οι στόχοι ανά χαρτοφυλάκιο. Συνολικά πρόκειται για 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του ταμείου ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις σε βάθος τετραετίας.
Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως είχαμε πει και προεκλογικά είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.
Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε.

Για Βρυξέλλες

Για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, R. Metsola, ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ζήτημα του μεταναστευτικού.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση. Αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά σώζει χιλιάδες ζωές και στη μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Διεμήνυσε πως είναι άκρως σημαντική η εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών κάτι που πλέον αποτελεί και κοινή ευρωπαϊκή παραδοχή.
Κοινό κείμενο συμπερασμάτων αναφορικά με το μεταναστευτικό δεν εκδόθηκε καθώς διατυπώθηκαν διαφωνίες από πλευράς της Ουγγαρίας και της Πολωνίας».
Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας της Ευρώπης με τη χώρα μας.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Biden

Για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά την επανεκλογή του που είχε χθες ο Μητσοτάκης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, J. Biden, επεσήμανε ότι τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις εκλογές και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας, όπως και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο στην περιοχή.

Ορκωμοσία Βουλευτών

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.
Υπενθύμισε ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17:00, όπου θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.
Το Σάββατο 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην Κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 10:00 θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφτεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το περιστατικό στη Ρόδο και καταγγελίες τουριστών

«Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο αρμόδιων υπουργείων, καθώς και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επενέβησαν άμεσα όπως είχαν καθήκον, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά. Η τήρηση της νομοθεσίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση, κάτι που δείχνει και με τις πολιτικές της. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων», τόνσιε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό με εργαζόμενο σε beach bar στη Ρόδο που σέρβιρε τους πελάτες μπαίνοντας στη θάλασσα.
Σχετικκα με τις καταγγελίες τουριστών για υπερβολικές χρεώσεις σε νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι εντείνονται οι έλεγχοι και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο. «Εμείς θέλουμε τις καταγγελίες των πολιτών και τις καταγγελίες τουριστών και θα εξετάζεται κάθε καταγγελία και καθετί που θα γίνεται γνωστό, ακόμη και από τα social media, με όσα προβλέπει ο νόμος. Και θα υπάρχουν άμεσες επεμβάσεις για την τήρηση της νομιμότητας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης