Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο – πλατφόρμα του Διονύση Τεμπονέρα με «κατηγορώ» κατά της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ:  Κείμενο – πλατφόρμα του Διονύση Τεμπονέρα με «κατηγορώ» κατά της Πολιτικής Γραμματείας
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook
Τη διαφωνία του με τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο και διαρκές συνέδριο τον Αύγουστο διατυπώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο «πλατφόρμα» την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023.
Σημειώνεται πως ο κ. Τεμπονέρας, συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που είναι πιθανό να συμμετάσχουν στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.
Στην εισήγησή του ωστόσο, θέτει προϋποθέσεις προκειμένου να δηλώσει «παρών».
Στην εισήγησή του, την οποία ανήρτησε και στον λογαριασμό του στο fb ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

*Τα μέλη να πάρουν το νέο φορέα στα χέρια τους, ο νέος φορέας να γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής γραφειοκρατίας μηχανισμών και συσχετισμών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα "fast track" συνέδριο, ούτε αντίστοιχα σε μια εκλογή Προέδρου, από τη βάση μέσα στο Καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν, ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες και να "κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί".
*Πρέπει να προκύψει ένα νέο αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα, νέα ΚΕ, νέα ΠΓ και φυσικά νέο Πρόεδρο, αφού κατατεθούν ολοκληρωμένες ιδεολογικοπολιτικές πλατφόρμες, με τη συμβολή των μελών και των φορέων της κοινωνίας.
*Προτείνω το συνέδριο να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοίκητικες εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές.

Μόνο έτσι θα προκύψει το νέο, όπως είπε και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
*Αντιλαμβανόμενος το μειοψηφικό της άποψής μου, οφείλω να αναφέρω, ότι δεν μπορώ να υποχωρήσω από τις αρχές μου και θέτω θέμα προσωπικής συνείδησης, υποβάλλοντας σε ψηφοφορία την συγκεκριμένη πρόταση τόσο στην ΠΓ όσο και στην ΚΕ.
ηλώνω προκαταβολικά παρών σε όλες τις διεργασίες μόνο εφόσον συντελέσουν στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, που θα συμβαδίζει με τις θέσεις και τις αρχές που σας ανέφερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης