Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Biden: Συζήτησαν για ενέργεια, Ουκρανία και στρατιωτική συνεργασία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Biden: Συζήτησαν για ενέργεια, Ουκρανία και στρατιωτική συνεργασία
Ο Biden συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden είχε την Κυριακή (2/7/2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Biden συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Biden – Μητσοτάκης επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και τη βούλησή τους για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξαιρετικής ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Biden εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και για τον ρόλο της ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή.

Μητσοτάκης: Ακλόνητη η υποστήριξη στην Ουκρανία

«Συζητήσαμε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και την ακλόνητη υποστήριξη προς την Ουκρανία», σημειώνει μέσω Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός. www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης