Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ - Κούλογλου: Ο Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για την κωλοτούμπα του 2015 – Να μας πει τι ξέρει!

Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ  - Κούλογλου: Ο Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για την κωλοτούμπα του 2015 – Να μας πει τι ξέρει!
Οι... δηλητηριώδεις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για το 2015 και το… διορθωμένο κείμενο στο TVXS
Σχετικά Άρθρα
Οι αντιπαραθέσεις μαίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για το μέλλον, τον νέο αρχηγό και την ηγετική ομάδα που θα σχηματίσει, αλλά και για το παρελθόν δημιουργώντας τις συνθήκες για έναν.. αιματηρό εμφύλιο αλλά και ναρκοθετώντας τις διαδικασίες διαμόρφωσης ενός νέου πολιτικού αφηγήματος.
Ο Ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, παλαιόθεν επικριτής του Αλέξη Τσιπρα, με μια σειρά τοποθετήσεών του αμφισβητεί την «κληρονομία» του πρώην επικεφαλής του κόμματος στην οποία όλοι ομνύουν, μετά την παραίτησή του.
Η επικριτικές αναφορές είναι πολλές του τύπου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2019 έχασε την ταυτότητά του» και νύξεις ότι ο Τσίπρας αποδυνάμωσε την αριστερή ταυτότητα του κόμματος: «Πήγαινε ως παρατηρητής στην ομάδα των σοσιαλιστών, αλλά όχι και στους πράσινους και στην Αριστερά».
Σε σηλώσεις του στο ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη, δήλωσε κάτι που θα συζητηθεί: Ο Τσίπρας «να δώσει εξηγήσεις για τη λεγόμενη Κολοτούμπα» του 2015 και «να πει τι ξέρει».
Πρόκειται για μια καταφανή άρνηση της πολιτικής στρατηγικής του Τσίπρα και του μύθου της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης που θέλησε να καλλιεργήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο -δικό του-TVX’S έγιναν παρεμβάσεις, για να το «μαλακώσουν». Πχ (η κωλοτούμπα) «για την οποία τον κατηγόρησαν» και το (να εξηγήσει) «κάτω από ποιες συνθήκες υποχρεώθηκε να υποχωρήσει».
Ορισμένα κομμάτια του κειμένου προστέθηκαν εκ των υστέρων, υποδεικνύοντας το χάσμα που έχει διαμορφωθεί και το επίπεδο των εντάσεων.

Το κείμενο στο TVXS

«Η θαρραλέα και σωστή πολιτικά απόφαση του Αλέξη Τσίπρα (να παριατηθεί), θα του επιτρέψει να υπερασπιστεί την ιστορία του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο TRT Θεσσαλίας, στην ΕΡΤ, στο Ιόνιαν TV, στο Best TV Πατρών και στο Action 24.
«Ο Α. Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός που δέχθηκε τις περισσότερες επιθέσεις από οποιονδήποτε άλλο από τη μεταπολίτευση και μετά. Ενδεχομένως ο Α. Παπανδρέου την περίοδο 87-89, επί σκανδάλου Κοσκωτά, να είχε δεχθεί παρόμοιες αλλά στις άλλες περιόδους που ήταν πρωθυπουργός δοξαζόταν από μια σημαντική μερίδα των ΜΜΕ».
«Ο Τσίπρας δεχόταν επιθέσεις από όλα σχεδόν τα μεγάλα αθηναϊκά ΜΜΕ, από όλα τα κόμματα, από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αυτή η χωρίς προηγούμενο επίθεση επηρέασε τους πολίτες.
Τώρα ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει αναλυτικά τι έγινε το καλοκαίρι του 2015, να πει πράγματα από το παρασκήνιο που ξέρει μόνο ο ίδιος, να εξηγήσει αυτό που θεωρήθηκε ως ‘’κωλοτούμπα’’.
Γιατί μπορεί να έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση, αλλά προσπάθησε μέχρι τέλους να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει να επαναδιαπραγματευτεί και να πάρει μια καλύτερη συμφωνία.
Αυτά δεν είναι γνωστά στον κόσμο, και πιστεύω ότι αν γίνουν θα αλλάξει η εικόνα», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου.

Γλυκαίνει. παρακάτω την πολιτική κριτική, αλλα ατο... καλό Αλέξη

«Τα χρόνια 2015-19 έγιναν ασφαλώς λάθη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε 37 δια ευρώ στα δημόσια ταμεία, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, τακτοποίησε το χρέος, πέτυχε τη Συμφωνία των Πρεσπών, κανείς δεν έβαλε το χέρι στο βάζο με το μέλι. Αυτά δεν επικοινωνήθηκαν σωστά, κάτι που είναι μια από τις βασικές αιτίες της ήττας στις εκλογές του 2019 και του 2023».
Σε πολιτικό επίπεδο, «η γενναία παραίτηση Τσίπρα ανοίγει και μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Οι σχέσεις μεταξύ του Ανδρουλάκη και του Τσίπρα ήταν ψυχρές, κάτι που εμπόδιζε την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δυο κομμάτων, η οποία όμως σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο, που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ και δε θα αφήσει τον κ. Μητσοτάκη ανεξέλεγκτο σε ένα είδος παντοκρατορίας. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για διαφωνίες μεταξύ της αντιπολίτευσης. Πρέπει να υπάρξουν συμπράξεις ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε όλες τις σοβαρές δημοκρατίες, και την καλύτερη κυβέρνηση να έχεις, πρέπει να υπάρχουν αντίβαρα. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε δείγματα αλαζονείας ήδη από την πρώτη θητεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης