Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Πατριωτικό καθήκον να φυλάξουμε τη χώρα μας απο τις πυρκαγιές - Σύσκεψη με δήμους στις 3/7

Κικίλιας: Πατριωτικό καθήκον να φυλάξουμε τη χώρα μας απο τις πυρκαγιές - Σύσκεψη με δήμους στις 3/7
Συνάντηση του Β. Κικίλια  μέσα στην εβδομάδα με τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
«Η προσπάθεια να υπάρχει πρόληψη, να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, να υπάρχει προστασία των δασών, των περιουσιών μας, αλλά κυρίως των ανθρώπων είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά αυτές τις εποχές. Είναι εποχές μίας έντονης κλιματικής αλλαγής. Βρισκόμαστε στην καρδιά της περιόδου πυροπροστασίας. Είναι εθνικό καθήκον, πατριωτικό καθήκον να φυλάξουμε τη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, υπάρχουν δήμοι που έχουν κάνει τη δουλειά τους, που έχουν αξιοποιήσει τα χρήματα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά υπάρχουν δήμοι που δεν είναι στο επίπεδο αυτό». Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα 3/7 θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο, δήμους της Αττικής και του Περιφερειάρχη, λέγοντας πως «θα επεκταθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας».
«Θέλουμε να παροτρύνουμε, να ενημερώσουμε, αλλά και να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους του συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εν μέσω καλοκαιριού είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως «θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους της Tοπικής Aυτοδιοίκησης που ήδη έχουν επιδείξει επαγγελματισμό και σοβαρότητα, θα επιστήσουμε την προσοχή στους υπόλοιπους. Είναι ευθύνη απέναντι στους δημότες τους και στους πολίτες αυτής της χώρας».
«Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αξιοποιούν πιο γρήγορα οι δήμαρχοι τα κονδύλια, τα οποία έχουν και να μην απαιτείται σειρά γραφειοκρατικών βημάτων. Πρόκειται για μία συνολική, ομαδική και εθνική προσπάθεια, στην οποία οφείλουν να συμμετέχουν όλοι. Δεν περισσεύει κανένας σε αυτή τη μάχη. Η έκκληση που κάνω αφορά όλους: Πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση, συναρμόδια υπουργεία και όλους τους φορείς», σημείωσε ο υπουργός.
Ακόμη, γνωστοποίησε ότι «η επόμενη συνάντηση, μέσα στην εβδομάδα, είναι με τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ. Υπάρχουν χιλιόμετρα καλωδίων, δικτύων υψηλής τάσης και θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε».
Τέλος, κληθείς να αναφέρει τι περιλάμβανε ο μπλε φάκελος που παρέλαβε από τον πρωθυπουργό, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «είχε αρκετά σημεία που αφορούν μεταρρυθμίσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες , μεγάλους διαγωνισμούς που έχουν να κάνουν με προμήθειες Canadair, ελικοπτέρων, πυροσβεστικών οχημάτων, ΜΑΠ των πυροσβεστών, αλλά και την ολοκλήρωση του ΠΔ για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης