Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλείει για δεύτερη φορά τον Χ. Καστανίδη από τη Βουλή ο Ανδρουλάκης - Κρατά την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Αποκλείει για δεύτερη φορά τον Χ. Καστανίδη από τη Βουλή ο Ανδρουλάκης - Κρατά την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης
Τι θα προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Χ. Καστανίδη για να μην αντιδράσει
Σχετικά Άρθρα
Την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης αποφάσισε εκ νέου να κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποκλείοντας από τη Βουλή το Χάρη Καστανίδη, ο οποίος είχε υπάρξει αντίπαλος του στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και είχε αντιταχθεί σθεναρά στα σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκαλώντας την αντίδραση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε αναφερθεί, δικαίως, σε «παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας» από το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου κιόλας ότι δεν τον είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του πριν ανακοινώσει τον αποκλεισμό του στον Τύπο.
Δεδομένου ότι μεσολαβούσε και δεύτερη εκλογή αναμέτρηση τότε ο κ. Ανδρουλάκης για να μην χάσει ψήφους είχε υπαινιχθεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή αφορούσε μόνο τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ότι μετά τις δεύτερες κάλπες θα αποφάσιζε διαφορετικά, μη αποκλείοντας τον Καστανίδη από τη Βουλή.
Τελικά όμως τον απέκλεισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, για να μην αντιδράσει ξανά ο Καστανίδης, ο Ανδρουλάκης σκοπεύει να του προτείνει τη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, που θα του δίνει πρόσβαση στη βουλή και δυνατότητα παρέμβασης στα δημόσια πράγματα.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ προτείνει για την θέση του Αντιπροέδρου της βουλής τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης - ο νεότερος βουλευτής της Κοινοβουλευτικής ομάδας - ορίζεται γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να οργανωθεί πλήρως και το γραφείο του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης