Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται αξιόπιστα μια εναλλακτική προοδευτική πορεία - Έχει ανανεωθεί, είναι ενωμένο

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται αξιόπιστα μια εναλλακτική προοδευτική πορεία - Έχει ανανεωθεί, είναι ενωμένο
"Θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών και θα σηκώσουμε το αντιπολιτευτικό βάρος απέναντι στη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ", τονίζει ο Α. Σπυρόπουλος
«Ο προοδευτικός κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης και αυτό αποτελεί ελπιδοφόρο προμήνυμα για το μέλλον μιας ισχυρής κεντροαριστεράς που έχει ανάγκη ο τόπος», τονίζει ο Γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Α. Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος σε άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα», σημειώνει ότι «στις διπλές εκλογές που προηγήθηκαν, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να διαγράψει μια σταθερά ανοδική πορεία. Αυξήσαμε κατά 50% την κοινοβουλευτική μας δύναμη και τα εκλογικά μας ποσοστά.
Οι δεσμοί του κόμματος μας με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, τους μη προνομιούχους, τους νέους και τη μεσαία τάξη ανανεώνονται και ενδυναμώνονται έτι περαιτέρω», ενώ «η τοξικότητα, οι ασυνάρτητες στρατηγικές και η αναξιοπιστία ηττήθηκαν στρατηγικά αναδεικνύοντας την ανάγκη να εκπροσωπηθούν γνήσια οι ελπίδες, τα προβλήματα και τα όνειρα των προοδευτικών πολιτών».
Υπογραμμίζει ότι «σήμερα, το κόμμα μας έχει ανανεωθεί, είναι ενωμένο, έχει ένα σύγχρονο πρόγραμμα και αυτό θα είναι η πυξίδα της αντιπολίτευσης, που θα κάνουμε. Λέμε στον ελληνικό λαό ότι από εδώ και πέρα, με ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τελειώνουμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα. Θα αγωνιστούμε για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών και θα σηκώσουμε το αντιπολιτευτικό βάρος απέναντι στη συντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ. Με δημιουργικό, εξωστρεφή και προοδευτικό λόγο, παρέχοντας τη συναίνεσή μας εκεί που είναι ωφέλιμο για τη χώρα, αλλά θα υψώνουμε ισχυρό δημοκρατικό ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του κοινωνικού κράτους, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Συνεχίζει σημειώνοντας πως «η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε όμως και την ενίσχυση των δυνάμεων του ανορθολογισμού και της κοινωνικής οπισθοδρόμησης. Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει -όπως έκανε πάντα, χωρίς υπεκφυγές- τον θεσμικό και πολιτικό αγώνα απέναντι στην άκρα δεξιά και στους υμνητές του ναζισμού. Αυτές μας οι θέσεις είναι αξιακές. Δεν αποτελούν σημαία ευκαιρίας. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε, όταν το ΠΑΣΟΚ άσκησε όλο το προηγούμενο διάστημα εποικοδομητική αντιπολίτευση με βάση τις δημοκρατικές μας αρχές και αξίες».

Το ΠΑΣΟΚ θα πάει πολύ μακριά

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρει ακόμη πως «αναδείξαμε πρώτοι στη δημόσια συζήτηση μια σειρά θεμάτων που αγκαλιάζουν τις αγωνίες των πολιτών και ιδίως των νεότερων γενεών. Μιλήσαμε πρώτοι για την ανάγκη δημοσίων επενδύσεων σε προγράμματα κοινωνικής στέγασης, ώστε να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ζουν ανεξάρτητοι, σε ποιοτικά σπίτια με φθηνό κόστος ενοικίασης. Προτείναμε έγκαιρα τη θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος για να αναχαιτισθεί η ενεργειακή ακρίβεια αλλά και τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής για όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση.
Παρουσιάσαμε μια δέσμη μέτρων αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους και προστασίας της κύριας κατοικίας, για να μην πληγούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες από τις αυξήσεις των επιτοκίων».
«Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ απέδειξε εμφατικά ότι όχι μόνο έρχεται από πολύ μακριά, αλλά θα πάει και πολύ μακριά. Σε μια συγκυρία κατά την οποία το πολιτικό εκκρεμές μετατοπίζεται στα δεξιά, το Κίνημά μας αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη εγγύηση για την ισχυροποίηση της κεντροαριστεράς. Για μια Ελλάδα δικαιοσύνης και προοπτικής για όλους», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης