Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απόφαση έκπληξη από Σακελλαρίδη: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοίγει ο δρόμος για Αχτσιόγλου

Απόφαση έκπληξη από Σακελλαρίδη: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοίγει ο δρόμος για Αχτσιόγλου
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέρριψε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετέχει στην κούρσα για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της ήττας από τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου.
«Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα» ανέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωση του στον Real FM. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «παραμείνει στα κοινά» και να ασχοληθεί ενεργά με τη διαδικασία εκλογές νέου αρχηγού. «Το αφήνω ανοιχτό, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. Δεν το αποκλείω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.
Το όνομα του κ. Σακελλαρίδη ακούστηκε για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Τσίπρα. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα «άφθαρτο» πρόσωπο που δεν έχει στιγματιστεί από τα μνημόνια. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται να διατεθειμένος να αναλάβει την «καυτή πατάτα» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές (όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει καθόλου καλές επιδόσεις) και στις ευρωεκλογές ένα χρόνο αργότερα.

Η ονοματολογία

Κατά συνέπεια, η απόφαση του κ. Σακελλαρίδη αν και προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, εκτιμάται ότι ανοίγει τον δρόμο στην Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναδεικνύεται σε φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα. Άλλα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι του Αλέξη Χαρίτση, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Διονύση Τεμπονέρα (αν και δεν είναι βουλευτής) ακόμα και του Παύλου Πολάκη.

Αναβάλλεται η Πολιτική Γραμματεία

Εν τω μεταξύ, οι διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά, καθώς δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, δηλαδή πρόεδρος, αντιπρόεδρος Βουλής και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Στο πλαίσιο αυτό, αναβάλλεται -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- η προγραμματισμένη για αύριο (30/6/2023) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης