Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι «άνθρωποι» του Μητσοτάκη και οι μυστικές αποστολές τους – Ο Βορίδης, οι 3 πράσινοι, η Θάτσερ Κεραμέως και ο Χατζηδάκης

Οι «άνθρωποι» του Μητσοτάκη και οι μυστικές αποστολές τους – Ο Βορίδης, οι 3 πράσινοι, η Θάτσερ Κεραμέως και ο Χατζηδάκης
O Kυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να αξιοποιήσει καραμανλικά στελέχη...
Σχετικά Άρθρα
H συγκρότηση της κυβερνητικής ομάδας του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έχει πολύ παρασκήνιο και μεγάλες υπόγειες διεργασίες.
Η επιλογή του κάθε ανθρώπου κρύβει από μία μυστική αποστολή.

Εξαφάνισε τους καραμανλικούς

Καταρχάς, η κυβέρνηση έχει πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ουσία είναι μητσοτακική κυβέρνηση.
Απέφυγε να αξιοποιήσει καραμανλικά στελέχη.
Τον Κώστα Καραμανλή δεν τον αξιοποίησε, του το είχε πει.
Τον Γιώργο Καραγιάννη τον έστειλε σπίτι του. Τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που ακουγόταν για το Μακεδονίας Θράκης επίσης δεν τον αξιοποίησε. Μοναδική εξαίρεση τον Νίκο Δένδια που τον έβαλε σε ένα σχεδόν ακίνδυνο υπουργείο και ίσως και η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία . Άρα ο καραμανλικός παράγοντας είναι πλέον εκτός κυβέρνησης.

Ο Βορίδης και ο ρόλος του στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έφερε τελευταία στιγμή τον Μάκη Βορίδη σε θέση άτυπου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ώστε να τον εκπροσωπεί και στην Βουλή απέναντι στο μέτωπο της Δεξιάς απέναντι σε 3 εθνικά κόμματα.
Ο Κ. Βορίδης είναι ένα στέλεχος της πατριωτικής πτέρυγας που έχει ευχέρεια λόγου και νομικές γνώσεις και γι’ αυτό θα μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα δεξιά κόμματα που θα θελήσουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση στη δεξιά ατζέντα, όπως το μεταναστευτικό και η ασφάλεια του πολίτη.

Δεξιός στο Προστασίας του Πολίτη

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης τοποθετεί δύο αμιγώς δεξιά στελέχη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το Νότη Μηταράκη και τον Κώστα Κατσαφάδο και ο λόγος είναι για να στείλει το μήνυμα ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι προνομιακός χώρος της Νέας Δημοκρατίας.
Και αυτή είναι μία κίνηση για να περιφρουρήσει τα δεξιά της.

Γιατί πήρε ό,τι ζήτησε ο Χατζηδάκης;

Η αξιοποίηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα με τις πιο «πλούσιες» αρμοδιότητες έγινε ως αντάλλαγμα για την στήριξη που του προσέφερε ο πρώτος στην υπόθεση των υποκλοπών.
Είναι κοινό μυστικό στη ΝΔ ότι αν ήθελε κάποιος να ρίξει τον Μητσοτάκη την περίοδο των υποκλοπών, ήταν ο άμεσα θιγόμενος και θύμα της ΕΥΠ (και μάλλον του Γρ. Δημητριάδη) Κωστής Χατζηδάκης.
Τώρα ήρθε η ώρα, όμως, να ανταμειφθεί.
Το υπερυπουργείο του κατέχει τα κλειδιά της χώρας, όλα τα χρηματοδοτικά έργαλεία και τις επενδύσεις/ακίνητα κ.α. Η θητεία αυτή θα του δώσει μετά από 4 χρόνια, όλα τα απαραίτητα μέσα για να διεκδικήσει την προεδρία.

Οι 3 μεταγραφές και οι αποστολές τους

Αναμφίβολα ο Κ. Μητσοτάκης έκανε 3 μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ που του απέδωσαν. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης που βγήκε πρώτος βουλευτής Α Αθήνας που του έφερε πολλούς νέους, πολλούς κεντρώους και κεντροαριστερούς. Ο κ.Πιερρακάκης θα φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης που ουσιαστικά κέρδισε για πρώτη φορά για τη ΝΔ τη περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας. Ο κ.Χρυσοχοίδης θα φέρει στα ΣΔΙΤ στην δημόσια υγεία. Ο Γιώργος Φλωρίδης που αποτελεί αγαπημένο παιδί του εκσυγχρονισμού και του Κ.Σημίτη με την βοήθεια του αδερφού του αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Βασίλη Φλωρίδη θα φέρει την πιο γρήγορη απονομή της Δικαιοσύνης.

Καμικάζε η Κεραμέως

Άλλο ένα στέλεχος – καμικάζε για τον Κ. Μητσοτάκη είναι και η Νίκη Κεραμέως η οποία θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο με την αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα φέρει πολλές ανατροπές και αντιδράσεις. Η κ. Κεραμέως που κοιμάται με τη φωτογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ θέλει να κάνει αυτές τις αλλαγές και δεν την νοιάζουν οι αντιδράσεις. Θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει στην κομματική πυραμίδα μέχρι να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος…

Ο ρόλος του Παπασταύρου

Η επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου σηματοδοτεί και το ρίξιμο των τόνων μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν ο άνθρωπος του Α. Σαμαρά και τώρα του Κ. Μητσοτάκη αναλαμβάνοντας κρίσιμα προτζεκτ. Όπως μου λένε θα είναι αυτός που θα μιλάει με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους επιχειρηματίες. Κάτι άλλο που έμαθα είναι ότι η «ευαίσθητη» ΕΥΠ θα συνεχίσει να αναφέρεται στον Πρωθυπουργό και έχει ανατεθεί στον κ. Παπασταύρου να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση.

Η φράξια του Σκέρτσου και η ανταμοιβή του Γεραπετρίτη

Ο Άκης Σκέρτσος είναι αναβαθμισμένος και έχει πλέον την δική του φράξια στο κυβερνητικό σχήμα. Θεμιστοκλέους, Κοντογιώργης, Σδούκου, Πετραλιάς είναι δικά του στελέχη. Ουσιαστικά έχει σε κάθε υπουργείο τα δικά του πρόσωπα εμπιστοσύνης. Στην Ενέργεια, ο Μητσοτάκης έβαλε ένα πρόσωπο που δεν επηρεάζεται καθόλου από τους επιχειρηματίες του χώρου και ενδεχομένως από τις πιέσεις που θα του ασκηθούν. Γι’ αυτό και στην αρχή κάποιοι δεν ήταν σύμφωνοι με αυτή τη μετακίνηση, ήθελαν το Ν.Παπαθανάσης.
Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανταμείφθηκε με το χαρτοφυλάκιο με την μεγαλύτερη αίγλη: Ερώτηση κρίσεως: Γιατί ανταμείφθηκε; Η διάταξη που έφερε για να απαγορεύσει την είσοδο Κασιδιάρη στη Βουλή δεν απέτρεψε την είσοδο των Σπαρτιατών…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης