Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο τραπέζι και η αλλαγή ονόματος και συμβόλων για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στο τραπέζι και η αλλαγή ονόματος και συμβόλων για τον ΣΥΡΙΖΑ;
Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές έκανε λόγο για «το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ»

Όταν μιλάς για το «κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου» για το κόμμα σου δύο τινά μπορεί να έχεις κατά νου.
Είτε την αποχώρησή σου από την Προεδρία, είτε την εκ θεμελίων αλλαγή του ίδιου του κομματικού οργανισμού.
Κι εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στο τιμόνι, τότε τα πράγματα συνηγορούν στη δεύτερη επιλογή. Στον εκ βάθρων μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό, ώστε πέραν της δομής και της πολιτικής να τίθενται υπό διακύβευση ακόμα και τα σύμβολα ή το ίδιο το όνομα του κόμματος.
Μία τέτοια επανίδρυση που θα αγγίζει ακόμα και τα κομματικά σύμβολα ή το όνομα μπορεί να έχει κατά νου του για την επόμενη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το Documento.
Παράλληλα, στο τραπέζι μπορεί να τεθεί ακόμα και η ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα PES των σοσιαλιστών, εφόσον οι συλλογικές διαδικασίες του κόμματος προκρίνουν μία στροφή προς την ... σοσιαλδημοκρατία.
Σε κάθε περίπτωση, παρότι οι προθέσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα, το μέγεθος της συντριβής στις εκλογές του Μαίου και του Ιουνίου είναι τέτοιο που καμία αλλαγή δεν μπορεί να αποκλειστεί για την αξιωματική αντιπολίτευση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης