Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ναι» Τεμπονέρα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Ναι» Τεμπονέρα στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές
«Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή»
Σχετικά Άρθρα
Yπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 τάχθηκε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέντευξη που παραχώρησεστα Παραπολιτικά FM.

«Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», σημείωσε.
«Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή», ανέφερε, απαντώντας στο ερώτημα αν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Εσωκομματικές εξελίξεις

Σχετικά με το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι ένα ηγέτης διεθνούς κύρους και εμβέλειας ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στη χώρα. Αποτελεί εγγυητή της ενότητας αλλά και εγγυητή της κυβερνητικής προοπτικής άρα θα έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις διεργασίες οι οποίες θα ακολουθήσουν».
Για τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας υπογράμμισε ότι «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».
«Έχω την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν θα υπάρχει διάσπαση, αλλά επειδή ακριβώς έχουμε μπει σε ένα βαθύ μπλε ή και λίγο μαύρο τούνελ, νομίζω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν δημοκρατικά αντανακλαστικά σε όλη την κοινωνία, αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρώ ότι αφορά και άλλα κόμματα του δημοκρατικού χώρου προκειμένου να συγκροτηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια Δεξιά η οποία έρχεται με διαθέσεις τις οποίες ήδη έχει δείξει. Το μέτωπο θα προκύψει με όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται τον πολιτικό συσχετισμό που έχει σχηματιστεί και είναι εξαιρετικά αρνητικός για όλη την κοινωνία», ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης