Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Διαρχία» τύπου 2009 προτείνουν τώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Διαρχία» τύπου 2009 προτείνουν τώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Δ. Βίτσας πρότεινε την παραμονή του Α. Τσίπρα στο ρόλο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά με άλλο Πρόεδρο στο κόμμα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

Με τα κομματικά όργανα να μην έχουν συγκλιθεί ακόμα για να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν δημόσια τις απόψεις τους για το νέο οργανωτικό μοντέλο που πρέπει να ακουλουθήσει, κατά τη γνώμη τους, το κόμμα στην επόμενη φάση του.
Αν και κανένα στέλεχος δεν έχει επερωτήσει ανοιχτά τη θέση του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία, σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην Γραμματέας του κόμματος και νυν στέλεχος της Ομπρέλας πρότεινε ένα υβριδικό μοντέλο που θα παραμερίζει τον Α. Τσίπρα καθιστώντας τον Πρόεδρο μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Δ. Βίτσας τόνισε για το μέλλον του Α. Τσίπρα ότι «μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο» και αναφερόμενος στον άλλο ρόλο είπε, για παράδειγμα, να «είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» κρίνοντας πως «είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος». Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ» πλέκοντας το εγκώμιο του για την πορεία που έχει διαγράψει και προέβλεψε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, ο Δημήτρης Βίτσας δεν θέλησε να προκαταβάλει τα πράγματα πριν παρθούν οι σχετικές αποφάσεις και αναφερθείς στο επικείμενο συνέδριο πρότεινε πως θα πρέπει αυτό να γίνει πριν το τέλος του χρόνου και πάντως όχι πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο οργανωτικό μοντέλο είχε ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2009 με τον Αλέκο Αλαβάνο να κρατάει τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα να αναλαμβάνει Πρόεδρος του Συνασπισμού. Εν τέλει ο κ. Αλαβάνος αποχώρησε και ο Α. Τσίπρας ανέλαβε και το αξίωμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης