Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» Σκυλακάκη (Υπουργείο Ενέργειας): Τέλος οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Άγνωστο τι θα γίνει για τον Ιούλιο

«Βόμβα» Σκυλακάκη (Υπουργείο Ενέργειας): Τέλος οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Άγνωστο τι θα γίνει για τον Ιούλιο
Ο νέος υπουργός ΠΕΝ δεν άνοιξε τα χαρτιά του στο αν στα τιμολόγια του Ιουλίου θα δοθούν ενισχύσεις
Σχετικά Άρθρα
Με άγριες... διαθέσεις φαίνεται πως αναλαμβάνει τα ηνία η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τους προεκλογικούς μποναμάδες με επιδοτήσεις, όπως αυτή στο ηλεκτρικό ρεύμα που όπως φαίνεται θα αποτελέσει πια... παρελθόν.
Την «αποκάλυψη» του σχεδίου περί κατάργησης των εκπτώσεων στο ρεύμα έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Ενέργειας, κ. Σκυλακάκης κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του νέου Υπουργείου που αναλαμβάνει.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης εμμέσως πλήν σαφώς προδιέγραψε το τέλος του καθεστώτος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.
Με δύο σχετικές αναφορές έδωσε μια μικρή... «γεύση» σχετικά με το μέλλον των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν ένα χρόνο πριν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και των αυξήσεων των τιμών.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Θέλω να ελπίζω πως δεν θα απαιτηθεί νέα δημοσιονομική στήριξη στον τομέα της ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην εμπειρία που είχε αποκομίσει με τα ενεργειακά ζητήματα από την προηγούμενη θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 
Και η δεύτερη αναφορά του υπουργού ΠΕΝ είχε να κάνει με μία από τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας:
«Θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δούμε το νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε υπαινισσόμενος την άρση του πλαφόν στη χονδρεμπορικής αγοράς και το τέλος των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος.
Σημειώνεται πάντως πως ο νέος υπουργός ΠΕΝ δεν αναφέρθηκε στα τιμολόγια του Ιουλίου  και αν θα δοθούν ενισχύσεις.

Οι προτεραιτότητες Σκυλακάκη

Συνεχίζοντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εστίασε στους στόχους για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.
Περιγράφοντας τις προτεραιότητες, ο νέος υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική κρίση η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στην πρώτη της φάση και τις επόμενες δεκαετίες θα χειροτερέψει, και την ανάγκη «να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές υποχρεώσεις της χώρας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» αλλά και να προχωρήσει η πράσινη μετάβαση σε ασταθές και μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον».
«Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια αδράνειας. Έχουμε αυστηρούς στόχους σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, όπου υπάρχουν αυστηρά ορόσημα και χρονοδιαγράμματα τα οποία θα επιμείνω να τηρήσουμε με μεγάλη πιστότητα», τόνισε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου, στους οποίους, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται:
η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή στο 80%,
η ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών,
η υλοποίηση των προγραμμάτων για εξοικονόμηση ενέργειας και ηλεκτροκίνηση,
η προώθηση της έρευνας για κοιτάσματα φυσικού αερίου, οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις,
η ολοκλήρωση των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων,
η δασοπροστασία,
ο νέος τρόπος λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και
η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης