Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλωρίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε βήματα μπροστά

Φλωρίδης στο υπουργείο Δικαιοσύνης: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνουμε βήματα μπροστά
Ο κ. Μπούγας σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης βρέθηκε ο νέος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιό του από τον Φίλιππο Σπυρόπουλο και να αναλάβει καθήκοντα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.
Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Φλωρίδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής είπε: «Εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία και σε ό,τι με αφορά θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».
«Εγώ ανήκω και σε εκείνες τις περιπτώσεις της πολιτικής που κάποιος μετά από τόσα χρόνια θα μπορούσε να πει ''για φαντάσου''… Ανήκω εκεί», ανέφερε ο κ. Φλωρίδης κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου.
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνέχισε:
«Αφού εκθέσουμε το πλαίσιο που σκεφτόμαστε για τον τομέα της Δικαιοσύνης, θα αρχίσουμε να εξειδικεύουμε, να ενημερώνουμε, γιατί τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτόν τον τόπο αν πρώτα από όλους δε είναι συμμέτοχος ο κόσμος. Ο κόσμος για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια, δηλαδή να την υποστηρίξει, πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος.
Πολλές φορές εμείς νομίζουμε ότι έχουμε ένα σχέδιο στο κεφάλι μας, το θεωρούμε το καλύτερο δυνατό, αλλά αυτό πολύ γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν αποδίδει, επειδή οι βασικοί συντελεστές που θα το υλοποιήσουν, αλλά κυρίως ο κόσμος, ο οποίος θα δεχθεί τις θετικές ή αρνητικές του συνέπειες, δεν το γνωρίζει.
Σε αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Είναι το μόνο που μπορώ να πω τώρα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά».
Ο κ. Μπούγας σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
«Διερχόμαστε την εποχή όπου οι παραδοσιακοί νομικοί θεσμοί πρέπει να αντιμετωπίσουν, να εξισορροπήσουν αλλά και να ενσωματώσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης. Οφείλουμε, όμως, να εμπεδώνουμε το αίσθημα των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη με πνεύμα ισονομίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας», σημείωσε ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Φ. Σπυρόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του με στίχους του Σεφέρη

«Το υπουργείο σας, κύριοι υπουργοί, είναι επιτελικό και είναι και άριστο» επισήμανε ο απερχόμενος υπουργός, Φίλιππος Σπυρόπουλος.
Απευθυνόμενος στη νέα ηγεσία του υπουργείου, υπογράμμισε: «Εμπιστευθείτε το (σ.σ.: το υπουργείο), ενθαρρύνετέ το, εμψυχώστε το! Θα σας ανταποδώσει τα μέγιστα, και ιδίως άνεση χρόνου, ώστε σεις, αμφότεροι από κοινού, να αφοσιωθείτε πρωτίστως στο έργο της ανακαίνισης των θεσμών που έχετε στον νου σας. Το έργο είναι άκρως απαιτητικό και ίσως κατεπείγον, όπως ασφαλώς γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας».
Ο κ. Σπυρόπουλος παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του με στίχους του Γιώργου Σεφέρη από τον «Ερωτικό Λόγο»: «Κι όταν φτάσει η ώρα που θα παραδώσετε εσείς το υπουργείο στους μελλοντικούς διαδόχους σας, είθε στον νου σας να έρθει ο στίχος του Σεφέρη: ''ο κόσμος ήταν εύκολος, ένας απλός παλμός''».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης