Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία, μετά την ορκωμοσία - Οι 23 που αναλαμβάνουν πρώτη φορά υπουργοί ή υφυπουργοί

Τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία, μετά την ορκωμοσία  - Οι 23 που αναλαμβάνουν πρώτη φορά υπουργοί ή υφυπουργοί
Για πρώτη φορά θα αναλάβουν υπουργοί ή υφυπουργοί 23 νέα πρόσωπα
Σχετικά Άρθρα
Οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 27/6, μετά την ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης στις 13:00 ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ήδη, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26/6 και βάσει αυτής, στα υπουργεία για πρώτη φορά θα αναλάβουν υπουργοί ή υφυπουργοί και 23 νέα πρόσωπα. Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα  είναι και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Σύμφωνα με τη σύνθεση που ανακοινώθηκε το προηγούμενο 24ωρο, στα νέα πρόσωπα είναι ο Δημήτρης Καιρίδης που αναλαμβάνει Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δημήτρης Παπαστεργίου ως Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Σταύρος Παπασταύρου που αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας.
Επίσης, για πρώτη φορά αναλαμβάνουν υφυπουργοί οι ακόλουθοι:
- Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ
-Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Υφυπουργός Εξωτερικών
- Στάθης Κωνσταντινίδης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης
– Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Υφυπουργός Εσωτερικών
-Μαρία Κεφάλα, υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
- Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
-Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας
-Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας
-Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
-Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
- Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης
-Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπουργός Ανάπτυξης
- Διονύσιος Σταμενίτης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Σταύρος Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Τουρισμού
- Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
- Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
- Βασίλης Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Οι τελετές παράδοσης – παραλαβής

Σε ό,τι αφορά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία, μεταξύ άλλων,  στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Τουρισμού, στο υπουργείο Πολιτισμού και στο υπουργείο Εξωτερικών, στις 14:30 στο υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο Υπουργό Θεόδωρο Πελαγίδη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Επίσης, στις 14:30 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις 15:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον υπηρεσιακό Υπουργό Ιωάννη Γκόλια στο νέο Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τους Υφυπουργούς, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,  στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, , στο νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο υπουργείο Υγείας χωρίς την παρουσία της νέας αναπληρώτριας υπ. Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκης, που νοσεί με κορωνοϊο.
Ακόμη, στις 15:30 θα γίνει η τελετή στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ στις 16:00 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης