Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η αντιπολίτευση για το νέο Υπουργικό: Ανακύκλωση, αντιλαϊκές «περγαμηνές», πρώην ΠΑΣΟΚ και ... αυτοδιάψευση

Η αντιπολίτευση για το νέο Υπουργικό: Ανακύκλωση, αντιλαϊκές «περγαμηνές», πρώην ΠΑΣΟΚ και ... αυτοδιάψευση
Την εναλλαγή των ίδιων στελεχών και το πολυπρόσωπο σχήμα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου επικρίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ

Σε παρόμοιο μήκος κύματος τα κόμματα της αντιπολίτευσης «βλέπουν» ένα μεγάλο, δυσκίνητο σχήμα καθώς και ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε διαφορετικούς ρόλους, στις ανακοινώσεις τους για το νέο Υπουργικό που ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλος Μαρινκης.


ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση κολλητών, φίλων με ανακύκλωση και μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Στο μεγάλο μέγεθος του νέου Υπουργικού, στην ανακύκλωση προσώπων και στην ένταξη πρώην απαξιωμένων στελεχών από το ΠΑΣΟΚ εστιάζει την κριτική του για τη νέα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει ότι «Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν ριζικές αλλαγές στην νέα του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, όμως, που ανακοίνωσε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησής του. Συγκρότησε ένα από τα πιο ογκώδη κυβερνητικά σχήματα της μεταπολίτευσης με 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, προκειμένου να τους βολέψει όλους. Το "νέο" στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι προσθήκες κολλητών και φίλων και οι μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξαργύρωσαν την πολυετή υπηρεσία τους στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.
Από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή​.»

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Εναλλαγή προσώπων σε άλλους ρόλους, επιτελικότητα με 63 Υπουργούς

Στην εναλλαγή των ίδιων προσώπων, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους εστιάζει και η ελάσσων αντιπολίτευση με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να τονίζει πως «η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 Υπουργών και Υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας, που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, η αύξηση των ανισοτήτων, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μια ανθεκτική βιώσιμη ελληνική ανάπτυξη με οφέλη για όλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι αυτές ακριβώς οι ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει γνήσια με καθημερινό αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΚΕ: Ανακύκλωση προσώπων με αντιλαϊκές «περγαμηνές, «καμία ανοχή να μη δείξει ο λαός»

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ καταδεικνύει το αντιλαϊκό χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης και παράλληλα καλεί το λαό να δείξει ... μηδενική ανοχή.
Ειδικότερα, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος επισημαίνει πως «Η ανακύκλωση προσώπων και υπουργών με γνωστές αντιλαϊκές ''περγαμηνές'' για να αναλάβουν κρίσιμους ρόλους και ειδικές αποστολές επιβεβαιώνει την επιτάχυνση υλοποίησης της σκληρής ατζέντας σε βάρος του λαού. Καμιά έκπληξη, επίσης, δεν προκαλεί το ότι συνεχίζεται η αξιοποίηση στελεχών της ''αμαρτωλής'' σοσιαλδημοκρατίας, τα οποία αποδεικνύονται χρήσιμα για κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως η νέα κυβέρνηση έχει όλα τα ''προσόντα'' για να αναδειχτεί ''χειρότερη'' από όλες τις προηγούμενες» τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:
«Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας στην κυβέρνηση της ΝΔ. Απέναντί της υπάρχει μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ορθωθεί τείχος προστασίας των εργατικών λαϊκών συμφερόντων μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας».

Ελληνική Λύση: Ανασχηματισμός, όχι νέα κυβέρνηση - Αυτοδιαψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης

«Με το καλημέρα αυτοδιαψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση και υπογραμμίζει ότι «Ο (ανα)σχηματισμός –διότι περί αυτού πρόκειται- της «νέας» κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι -δυστυχέστατα- κομματοκεντρικός. Ούτε Ελληνοκεντρικός, ούτε εθνοκεντρικός ως όφειλε να είναι.
Το πολυμελές σχήμα που ξεπέρασε κάθε όριο υπερβαίνοντας τα 60 πρόσωπα, αποδεικνύει με το «καλημέρα» ότι ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται προεκλογικά και αυτοδιαψεύδεται μόλις κατακτήσει την εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης