Τελευταία Νέα
Πολιτική

H νέα τριανδρία του Μητσοτάκη - αλλαγές στο στενό πυρήνα του Μαξίμου

H νέα τριανδρία του Μητσοτάκη - αλλαγές στο στενό πυρήνα του Μαξίμου
Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνουν επιτελικό ρόλο δίπλα στον Μητσοτάκη - Σταθερά στο Μαξίμου ο Άκης Σκέρτσος

Ανανεωμένος προκύπτει και ο στενός πυρήνας συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη μετά τις εκλογές, με τους Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο να μετακομίζουν στο Μαξίμου δίπλα στον «ακούνητο» σύβουλό του Άκη Σκέρτσο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Παπασταύρου, γνωστός από τη θητεία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, αναλαμβάνει δέυτερος Υπουργός Επικρατείας, ενώ ο Γιάννης Μπρατάκος ορίζεται υφυπουργός παρά τω προθυπουργώ. Παραμένει Υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα το επιτελικό κράτος ο Άκης Σκέρτσος. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το επιτελικό τιμ γύρω από τον Πρωθυπουργό στελέχωσαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος και Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ποιοί είναι οι νέοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού:

Σταύρος Παπασταύρου: Ο Σταύρος Παπασταύρου γεννήθηκε το 1967, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και δικηγόρος.
Ήταν στέλεχος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του 1990 και αποτέλεσε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κατά την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.
Μάλιστα, την περίοδο αυτή του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς. Το όνομά του συνδέθηκε με τη Λίστα Λαγκάρντ και τα Έγγραφα του Παναμά, ωστόσο, αθωώθηκε (το 2019) από όλες τις κατηγορίες με αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Γιάννης Μπρατάκος: Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.
Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.
Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Άκης Σκέρτσος: Ο Χρήστος- Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος (γενν. 1976) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος και εν ενεργεία Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ.
Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2014). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ). 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης