Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαύρος (MRB): Τα ισχυρότερα δαρβινικά αντανακλαστικά η ΝΔ – Τι στράβωσε με ΣΥΡΙΖΑ

Μαύρος (MRB): Τα ισχυρότερα δαρβινικά αντανακλαστικά η ΝΔ – Τι στράβωσε με ΣΥΡΙΖΑ
Η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΚΚΕ, επιχείρησε να πετύχει πράγματα με παλιές συνταγές λέει ο κ.Μαύρος
Την θέση πως «το κόμμα που έδειξε τα ισχυρότερα δαρβινικά αντανακλαστικά εξέλιξης και προσαρμογής, τελικώς, ήταν ένας χώρος που τον θεωρούσαμε παραδοσιακά συντηρητικό και μιλάω για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δ. Μαύρος αναφερόμενος στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.
«Η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή στη χώρα, στην ουσία «νοσεί»
Δεν μπορούν να περάσουν ένα συγκεκριμένο πήχη που τους έχει τεθεί από την κοινωνία.
Αυτά τα οποία είδαμε να συμβαίνουν και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι αβίαστες αλλαγές μέσα στην κοινωνία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιο ουσιώδη επειδή προέρχονται και από μεγαλύτερη νηφαλιότητα.
Ακόμα και η περίπτωση του κόμματος των Σπαρτιατών» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Μαύρος.

Αντανακλαστικά στη ΝΔ

Όπως είπε ο κ.Μαύρος, στην περίπτωση της ΝΔ, φάνηκαν αντανακλαστικά και σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε πολιτικό επίπεδο, δεν υπήρχαν κλισέ και τα πράγματα λειτούργησαν σημαντικά υπέρ του επανεκλεγέντος κόμματος.
«Η αντιπολίτευση προσπάθησε, εξαιρουμένου του κ. Κουτσούμπα, να προσπαθήσει να πετύχει πράγματα με παλιές συνταγές.
Αυτά δεν λειτουργούν πια στην κοινωνία, δεν μπορούν να περάσουν» υποστήριξε ο κ. Μαύρος, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε πάντα ένα δράκο στο παραμύθι για να μπορέσουμε να υπάρχουμε».

Τι στράβωσε με ΣΥΡΙΖΑ

«Ξέφευγε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ ξεκινούσε να κάνει μία ενεργητική τοποθέτηση και όχι παθητική τοποθέτηση, επειδή αυτό το πράγμα χτυπούσε πάνω σε μπετό επικοινωνιακό, αναγκαζόταν σε κρίσιμες στιγμές και ήταν και μεγάλος ο πειρασμός, να γυρίζει πίσω σε κλασική κριτική αντιπολιτευτική.
Ο Έλληνας δεν ζητάει πια, κυρίως σε προεκλογική περίοδο, για να επιλέξει ακόμα και την αντιπολίτευση του, συμπεριφορά αντιπολίτευσης, ζητά συμπεριφορά κυβερνησιμότητας.
Αυτό δεν επετεύχθη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντικειμενικές δυσκολίες απέναντι σε αυτό το πράγμα, γιατί είχε κυβερνήσει, γιατί είχε φθαρεί, γιατί κατηγορήθηκε ότι δεν πολυξέρει τα θέματα της οικονομίας, γιατί δεν έβγαλε προς τα έξω ικανά στελέχη και εν πάση περιπτώσει δεν είχε ξεπεράσει εντελώς τα ακροαστικά της θητείας του όταν ήταν κυβέρνηση σε σχέση με το «λέω πολύ μεγαλύτερα πράγματα απ’ ό,τι μπορώ να υλοποιήσω» είπε ο κ.Μαύρος.

Η καυτή πατάτα του ΠΑΣΟΚ

«Αυτός που φέρει ευθύνη και έχει και την καυτή πατάτα στα χέρια του, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διορθώσει αυτή τη στιγμή και θα του πάρει χρόνο, την καυτή πατάτα για ταχύτητες μεγαλύτερες την έχει το ΠΑΣΟΚ.
Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανανεωθεί σε στελεχιακό δυναμικό, είναι εμφανής και μας το λένε και στις έρευνες, που όμως έχουν μία ακόμα «εφηβική» αφέλεια σε σχέση με το πώς να χειρίζονται μιντιακές καταστάσεις, αλλά έχει και όλο το concept στα πόδια του» τόνισε ο κ.Μαύρος.

Πολιτικό αδιέξοδο

Όσο αφορά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαύρος, εξέφρασε την άποψη ότι «οι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι συνυποψήφιοι σε μία πιθανά εσωκομματική εκλογή, κοιτάζουν το ταβάνι και σφυρίζουν».
«Είναι πολιτικό αδιέξοδο, διότι αν δεν επιλυθεί η πολιτική ουσία του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να συνειδητοποιηθεί ότι έχει πάψει να είναι αντισυστημικό κόμμα, είναι ένα απόλυτα συστημικό κόμμα εξουσίας, ενώ παράλληλα συμπεριφέρεται αντισυστημικά, αυτό δεν ταιριάζει, δεν μπορεί να πάει μακριά.
Άρα λοιπόν πρέπει να βρει τη δική του θέση.
Τη δική του θέση για να τη βρει, φοβάμαι ότι ο εχθρός του δεν είναι τίποτα άλλο, είναι ο χρόνος.
Ο κόσμος ζητάει πιο γρήγορα πράγματα πια.
Προτιμά να έχει κάτι ατελές αλλά πιο γρήγορο παρά κάτι τέλειο σε πέντε χρόνια από σήμερα.
Το δεύτερο πράγμα το οποίο πρέπει να γίνει εκεί, είναι ότι δεν έχει άλλη μοίρα.
Είναι καταδικασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί προς το κέντρο.
Δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει είμαι ένα αριστερό κόμμα, παρόλο που μέσα του στην ψυχή του έχει ανθρώπους οι οποίοι είναι καθαρόαιμοι αριστεροί, ναι, αλλά το κόμμα εξουσίας δεν λειτουργεί έτσι» επισήμανε ο κ.Μαύρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης