Τελευταία Νέα
Πολιτική

O επιχειρηματικός κόσμος για τη νίκη της ΝΔ: Να μη χαθεί ούτε μία μέρα, στήριξη των μικρομεσαίων

O επιχειρηματικός κόσμος για τη νίκη της ΝΔ: Να μη χαθεί ούτε μία μέρα, στήριξη των μικρομεσαίων
Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ζητούν από τη νέα κυβέρνηση οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου

Να μη χαθεί ούτε μία μέρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος από τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον απόηχο της νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Χατζηθεοδοσίου: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα


«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων όπως ακρίβεια, συσσωρευμένες οφειλές και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά» σημείωσε σε δήλωσή του για τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει στην δήλωσή του: «Μετά από μία μακρά προεκλογική περίοδο και δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η χώρα έχει πλέον κυβέρνηση και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό καθώς έτσι θα ξεκινήσει και η επιστροφή σε μία κανονικότητα.
Ευχόμαστε λοιπόν κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση γιατί κάθε δράση της, πρωτοβουλία ή μεταρρύθμιση, αντανακλά στη χώρα. Και αυτή την στιγμή έχουμε απόλυτη ανάγκη μία νέα πορεία με αναπτυξιακό πρόσημο, μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, προκλήσεων, αντίξοων συνθηκών στη λειτουργία της αγοράς.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων όπως ακρίβεια, συσσωρευμένες οφειλές, έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Από σήμερα κιόλας η νέα κυβέρνηση έχει τη βαριά ευθύνη να αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, να αναπτύξει την οικονομία και να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη λειτουργία του κράτους.
Φορείς που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, όπως τα επιμελητήρια της χώρας, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το νέο οικονομικό επιτελείο, επιτελώντας έτσι το καθήκον που μας επιβάλει ο θεσμικός μας ρόλος ως σύμβουλοι της Πολιτείας».

Σ. Εφραίμογλου: Θετικό μήνυμα για την οικονομία η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης

«Η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την καθαρή εντολή των πολιτών, για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, να αντιμετωπίσει αδυναμίες και προβλήματα που παραμένουν στο κράτος και την οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης».
Αυτό σημειώνει σε δήλωσή της για το αποτέλεσμα των εκλογών η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου.
Πιο αναλυτικά η πρόεδρος αναφέρει: «Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που διασφαλίζει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνει τις προσδοκίες των πολιτών και των επιχειρήσεων για αποτελεσματική και αποφασιστική διακυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστούν τα βήματα προόδου που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα να διασφαλιστεί η θετική δυναμική που οικοδομήθηκε στην ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν όροι για ισχυρή, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη, με ταυτόχρονη μείωση των ανισοτήτων και πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη. 
Σε αυτή την προσπάθεια, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η άσκηση συνεπούς και υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η κινητοποίηση νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η συνέχεια στη μείωση των φόρων, με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, αποτελούν βασικές προτεραιότητες.
Η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την καθαρή εντολή των πολιτών, για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, να αντιμετωπίσει αδυναμίες και προβλήματα που παραμένουν στο κράτος και την οικονομία και να οδηγήσει τη χώρα σε έναν νέο, ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.
Με σταθερότητα, με κοινό όραμα και πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων της, η Ελλάδα μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά».

Μασούτης (ΚΕΕΕ): Να επισπευθούν τα μέτρα

Η επόμενη ημέρα των εκλογών δίνει στη νέα διακυβέρνηση μία καθαρή τετραετία για να κυβερνηθεί η χώρα αποτελεσματικά και με γνώμονα τη συνέχιση της ανάπτυξης και της προώθησης των κοινών συμφερόντων της κοινωνίας και των επιχειρήσεων.
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ως επίσημος συνομιλητής για τα ζητήματα τη επιχειρηματικής κοινότητας στο σύνολό της, επιζητά μέσα στην επόμενη τετραετία να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, την επίλυση προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τη γραφειοκρατία και την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ και των 31 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΕΕ, ως σύμβουλος της πολιτείας, θα έχει δυναμική παρουσία, με σειρά παρεμβάσεων για τα θέματα της επιχειρηματικότητας, και κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την επιχειρηματικότητα να οδεύσει με σταθερότητα και να προχωρήσει με υπεύθυνα βήματα στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της κοινωνίας και των επιχειρήσεων» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά το ΒΕΘ

Να δοθεί περαιτέρω έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Αναστάσιος Καπνοπώλης.
«Ο επιχειρηματικός κόσμος, επιζητεί σταθερότητα και αποτελεσματικότητα από τη νέα κυβέρνηση», σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΒΕΘ και επισημαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως -μεταξύ άλλων- η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, το ύψος του ιδιωτικού χρέους, η συσσώρευση οφειλών και η έλλειψη ρευστότητας.
Παράλληλα, κατά τον κ. Καπνοπώλη, χρειάζεται να συνεχιστεί η ψηφιοποίηση, η πράσινη μετάβαση, η εξωστρέφεια, η ενδυνάμωση των εξαγωγών και η προσπάθεια για προσέλκυση περισσότερων και μεγαλύτερων επενδύσεων, ενώ όπως υπογραμμίζει, απαιτείται η άμεση μείωση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα). Απαραίτητη κρίνει επίσης ο πρόεδρος του ΒΕΘ την υιοθέτηση και εφαρμογή μιας νέας ρύθμισης για το σύνολο των οφειλών των επιχειρηματιών προς το δημόσιο, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης