Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τι δήλωσε

Ορκίζεται πρωθυπουργός  ο Μητσοτάκης - Παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τι δήλωσε
"Έχουμε οκτακομματική Βουλή, αλλά η δημοκρατία μας είναι ώριμη για να διαχειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκιστεί αύριο και να πιάσει δουλειά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.
Προηγουμένως η κα Σακελλαροπούλου είχε λάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, στον οποίο τα είχε παραδώσει νωρίτερα η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.
«Πριν από μια ώρα περίπου μου έφερε το τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, που βέβαια είναι γνωστό σε όλους μας, ο προηγούμενος Πρόεδρος της Βουλής, ο κύριος Τασούλας, και ενόψει αυτού σας κάλεσα, όπως είχαμε συνεννοηθεί, να σας αναθέσω πλέον, μιας και υπάρχει αυτοδύναμη πλειοψηφία, την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα» ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου.
«Σας ευχαριστώ, είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την εντολή, να σχηματίσω μια Κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Εξαρχής, όπως γνωρίζετε, είχα θέσει ως στόχο η χώρα να έχει μια σταθερή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, χρειάστηκαν δυστυχώς δύο εκλογές για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη, την οποία εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν για τον εαυτό τους, για τις οικογένειές τους, για την πατρίδα συνολικά, ένα καλύτερο μέλλον. Έχω δεσμευθεί ότι θα κάνουμε πράξη στη δεύτερη τετραετία μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, έχουμε μια ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Έχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως την είχα ζητήσει από τον ελληνικό λαό και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας Κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος, που ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκισθεί αύριο, ώστε αμέσως μετά να πιάσει δουλειά με πολύ συγκεκριμένη αποστολή, την οποία θα τους αναθέσουμε από την Γραμματεία της Κυβέρνησης» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι επιφύλαξε «ορισμένες εκπλήξεις, έχουμε μια οκτακομματική Βουλή. Πιστεύω όμως ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Και βέβαια δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι αυτή η οκτακομματική Βουλή, ουσιαστικά, ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Διότι, αν η ενισχυμένη αναλογική είχε ισχύσει από τις προηγούμενες εκλογές, σήμερα η Βουλή θα ήταν πεντακομματική. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν για αυτοδύναμη Κυβέρνηση, έχουν αυτοδύναμη Κυβέρνηση και από σήμερα ξεκινάει άλλος ένας κύκλος σκληρής δουλειάς για ένα καλύτερο αύριο για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».
«Πράγματι, η Δημοκρατία μας αποδείχθηκε ανθεκτική μέσα από μια σειρά από κρίσεις τα τελευταία χρόνια και μπορούμε, θέλω να πιστεύω, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα» ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά, για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο».
proedriko2.JPG
Τι ακολουθεί

Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια, το απόγευμα της Δευτέρας 26/6 αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης