Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το μήνυμα Ανδρουλάκη με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και ο στόχος

Το μήνυμα Ανδρουλάκη με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ και ο στόχος
"Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει", είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα
Με φόντο το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη μέρα, θέτοντας τις βάσεις και την κατεύθυνση που θα κινηθεί.
«Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε» είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ανδρουλάκης, στη διάρκεια ολιγόλεπτης συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους μετά τη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις 25/6 , ξεκαθαρίζοντας ότι τώρα «το μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό μας στοίχημα είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στη χώρα απέναντι στη ΝΔ με ενδιάμεσους σταθμούς τις Αυτοδιοίκητες εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Τελικός μας στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να δείξει ένα κυβερνητικό δρόμο, να είναι μια ισχυρή αξιόπιστη Αντιπολίτευση». «Ερχόμαστε αξιακά, ιδεολογικά και με ένα σύγχρονο ανανεωμένο δυναμικό, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ΝΔ να ασκεί πολιτικές σε βάρος του κοινωνικού κράτους, των θεσμών, επειδή δεν υπάρχει μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση», σημείωσε χαρακτηρστικά. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κλείνοντας ο τρίμηνος εκλογικός κύκλος «θα επιστρέψουμε στην εποχή τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ. Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε».

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα μόνος του στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την παρουσία ακροδεξιών κομμάτων στη νέα Βουλή, κάνοντας λόγο για μεγάλη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατονόμασε « ως πρωταγωνιστή σ΄ όλα αυτά τα φαινόμενα» .
«Και τι πέτυχε; Να έρθει δεύτερος; Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Σχολιάζοντας την παρουσία ακροδεξιών κομμάτων στη νέα Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα της εικόνας του κυριαρχεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν λέμε δεν ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι υποκλοπές, οι ανισότητες και με ενδιαφέρει πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη, οι θεσμοί, το κράτος δικαίου, αυτά είναι τα αποτελέσματα».

Το νέο ταξίδι

Από το πρωί της Δευτέρας 26/5 ξεκινά «ένα νέο ταξίδι για τη δημιουργία ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, για μια ισχυρή Ελλάδα. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Σε αυτή την πορεία θα είμαστε όλοι μαζί», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής 25/6 ο κ. Ανδρουλάκης, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά, ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας. Δεσμεύομαι ότι το κόμμα θα ασκήσει στιβαρή και γερή αντιπολίτευση», είπε , μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως «σε πολλούς νομούς το ΠΑΣΟΚ έχει αναδειχτεί δεύτερη δύναμη. Ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας». Δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως ισχυρή δύναμη θα ασκήσει αξιόπιστη αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ δεν έκρυψε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την – όπως είπε – «άνοδο της ακροδεξιάς και των ναζιστικών κομμάτων». Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη ομάδα 15 νεαρών έριξε πέτρες, μπουκάλια και βόμβα μολότοφ κατά των συγκεντρωμένων οπαδών του ΠΑΣΟΚ, των δημοσιογράφων, και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Προκλήθηκε αναστάτωση και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή στα στενά των Εξαρχείων.
Ακολουθεί η δήλωση Ν. Ανδρουλάκη το βράδυ της Κυριακής 25/6:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης