Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πότε θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πότε θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Η δεύτερη θητεία της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχίζει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, έπειτα από την σημερινή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές.
Επιστρέφοντας στα καθήκοντά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει αύριο δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η  οποία θα του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα ορκιστεί πρωθυπουργός στη 1 μ.μ και αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, ώστε να γίνει η παράδοση-παραλαβή.

Η νέα κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 27 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η νέα Βουλή

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί η προηγούμενη Βουλή, ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είχε οριστεί η Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής και να ορκιστούν ο Πρόεδρος και οι επτά Αντιπρόεδροι του Σώματος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και οι επτά Αντιπρόεδροι εκλέγονται στην αρχή κάθε περιόδου και για όλη τη διάρκειά της. Η θητεία των Κοσμητόρων και των Γραμματέων διαρκεί όσο και η τακτική Σύνοδος της Βουλής των Ελλήνων για την οποία εκλέχθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης