Τελευταία Νέα
Πολιτική

Exit Poll: Στο 39% - 42% η ΝΔ, στο 19,3% - 16,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, σε 8κομματική Βουλή - Έκπληξη σοκ 5,6% - 3,6% οι Σπαρτιάτες

Exit Poll: Στο 39% - 42% η ΝΔ, στο 19,3% - 16,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, σε 8κομματική Βουλή - Έκπληξη σοκ 5,6% - 3,6% οι Σπαρτιάτες
Η νέα Βουλή πιθανότητα θα είναι 8κομματική
(upd) Στο 39% - 42% δείχνει το Exit Poll της ΕΡΤ το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 19,3% - 16,3% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,2% με 11,2%, το ΚΚΕ με 8,5% - 6,5%, οι Σπαρτιάτες με 5,6% -3,66%, η Νίκη με 4,7% -2,7%, η Ελληνική Λύση 5,6% - 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,1% - 4,1%.
Η νέα Βουλή θα είναι 8κομματική.
3_143.JPG
ΝΔ: Εξασφαλίζουμε αυτοδυναμία

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls δήλωσαν τα εξής: «Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία.
Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς.
Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο».
Υπενθυμίζεται πως το Exit Poll δίνει στη ΝΔ ποσοστό 40% - 44% αλλά ο αριθμός των εδρών της θα κριθεί από τα κόμματα, που τελικά θα εισέλθουν στη Βουλή.


ΣΥΡΙΖΑ: Συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας

Για συντηρητικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κάνουν λόγο «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας το πρώτο exit poll για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο στη Βουλή μπαίνουν οι Σπαρτιάτες και ενδεχομένως και η Ελληνική Λύση και η Νίκη. Κι αυτό τη στιγμή που η ΝΔ ανοίγει τη ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου.
«Αν επιβεβαιωθεί το exit poll, τότε το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας», ήταν η πρώτη αντίδραση από πηγές του κόμματος, που σημειώνει ότι το θετικό είναι ότι το κόμμα «κράτησε τις δυνάμεις του μέσα σε ένα διαμορφωμένο ήδη από τον Μάιο κλίμα».

ΠΑΣΟΚ: Ανάχωμα στην ακροδεξιά

Αν το αποτέλεσμα του exit poll αποτυπωθεί και στο επίσημο αποτέλεσμα της κάλπης, επιβεβαιώνει ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σήμερα δεν ήταν καθόλου συγκυριακή επιλογή», σχολίασαν ηγετικά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη όταν ανακοινώθηκε.
«Η ψήφος αυτή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κι επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες», προσέθεσαν τα ίδια στελέχη.
Τόνισαν ότι «επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση».
Επιπλέον σημείωσαν το γεγονός πως «με τη αυξημένη παρουσία τόσων ακροδεξιών σχημάτων ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικού αναχώματος, είναι ακόμη μεγαλύτερος».
Υπενθύμισαν ακόμη πώς ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία και δεν έκανε μικροπολιτική. «όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές» με την αναφορά-πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για "παραστρατημένους" της Χ.Α .
«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι αυτές τις ψήφους εμείς δεν τις θέλουμε», υπογράμμισαν.

ΚΚΕ: Δυναμική ανόδου

Θετικό κλίμα επικρατεί στον Περισσό ενώ σημειώνουν με αφορμή και την ανακοίνωση των πρώτων ανεπίσημων αποτελεσμάτων των εκλογών ότι προφανώς αναμένουν και τα τελικά αποτελέσματα.
Φαίνεται ότι υπάρχει δυναμική ανόδου του ΚΚΕ κι αυτό είναι το θετικό στοιχείο αυτής της εκλογικής μάχης.
Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή - ευκαιριακή, δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης