Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 25ης Ιουνίου : Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης

Εκλογές 25ης Ιουνίου : Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης
Πανέτοιμο το Υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των εκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/6) η τελική πρόβα

Σήμερα Παρασκευή (23/6) έλαβε χώρα η «πρόβα τζενεράλε» για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας Βασίλη Σκουρή καθώς και με την Υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

«Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 10:00 μ.μ. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Μέχρι τις 9:00 μ.μ. θα είναι επίσης γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και ποια κόμματα θα περάσουν το κατώφλι του 3% για να μπουν ή όχι στην επόμενη Βουλή.
Για τις μεταβολές στα εκλογικά τμήματα, ο Γ.Γ. του Υπουργείου ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές είναι σχεδόν μηδενικές και αφορούν σχολεία που παραμένουν εξεταστικά κέντρα λόγω ειδικών μαθημάτων ή είναι βαθμολογικά κέντρα.
Τέλος, οι ετεροδημότες είναι περίπου 30.000 περισσότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ και οι απόδημοι είναι περισσότεροι κατά 3.000 περίπου, με τα εκλογικά τους κέντρα να αυξάνονται από 99 σε 102. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης