Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σάββατο (24/6) - Αυξημένοι κατά 14% οι εγγεγραμμένοι στη Βρετανία

Ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σάββατο (24/6)  - Αυξημένοι κατά 14% οι εγγεγραμμένοι στη Βρετανία
Σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού στη Μεγάλη Βρετανία, έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 5.624 άτομα
Για μια ακόμη φορά, όπως συνέβη και στις εκλογές του Μαΐου, οι περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, είναι αυτοί του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού στην Γηραιά Αλβιώνα, έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 5.624 άτομα. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση όπου είχαν καταφέρει να εγγραφούν 4.938 ψηφοφόροι.
Σε όλη την χώρα έχουν δημιουργηθεί 13 εκλογικά τμήματα. Στο Λονδίνο 9 και από ένα σε: Εδιμβούργο, Γλασκόβη, Μπέρμιγχαμ, και Λιντς.

Πιο συγκεκριμένα:

Λονδίνο: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 4.414 άτομα σε δύο εκλογικά κέντρα. Το πρώτο θα λειτουργήσει στο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας (1Α Holland Park, W11 3TP), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από Α έως ΜΟΥΛ, και το δεύτερο στο ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λονδίνου (3 Pierrepoint Rd, W3 9JR West Acton), όπου θα ψηφίσουν εκλογείς με επίθετα που αρχίζουν από ΜΟΥΝΤ έως Ω.
Εδιμβούργο: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 339 άτομα στο Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα που στεγάζεται στο οικόπεδο της παλαιάς ελληνικής ομώνυμης Εκκλησίας, 2 Meadow Ln, Edinburgh, EH8 9 NR.
Γλασκώβη: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 150 άτομα στο Ελληνικό Σχολείο του Αγ. Λουκά, το οποίο στεγάζεται στην ομώνυμη Εκκλησία, Greek Orthodox Cathedral of Saint Luke, 27 Dundonald Rd, Glasgow G12 9LL.
Μπέρμιγχαμ: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 355 άτομα στο κτίριο της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας, Magnet Centre Park Approach, Birmingham B23 7SJ.
Λιντς: Έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν 366 άτομα στο κτίριο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τριών Ιεραρχών, 57 Harehills Avenue, Leeds LS8 4EU.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν ανήλθε στο 76,3%.
Οι Έλληνες του εξωτερικού ψηφίζουν το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης