Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θυμός Μητσοτάκη για τον υπόγειο πόλεμο για τις υπουργικές θέσεις, η φημολογία για 2 νέες μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ και οι δυσαρεστημένοι

Θυμός Μητσοτάκη για τον υπόγειο πόλεμο για τις υπουργικές θέσεις, η φημολογία για 2 νέες μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ και οι δυσαρεστημένοι
Αρκετά μεγαλοστελέχη που ήταν και υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση περίμεναν τηλεφωνική κλήση, δεν την έλαβαν ποτέ
Οι διαρροές για τα υπουργεία και η συνεχιζόμενη ονοματολογία έφεραν έκρηξη του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού απόσπασαν την προσοχή του εκλογικού κοινού της ΝΔ από την μάχη της Κυριακής και έδωσαν την εικόνα ότι η νίκη της ΝΔ έχει προδιαγραφεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τάσεις αποσυσπείρωσης. Αυτό σε πρώτη ανάλυση.
Σε δεύτερη ανάλυση, καλά πληροφορημένες πηγές βλέπουν μία πρώτη προσπάθεια εσωτερικής γκρίνιας και δυσαρέσκειας επειδή με κάποιους έχει ήδη μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και κάποιους άλλους δεν τούς έχει ενοχλήσει κανένας.
Ουσιαστικά, αρκετά μεγαλοστελέχη που ήταν και υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση περίμεναν τηλεφωνική κλήση, δεν την έλαβαν ποτέ.
Καταγράφηκε και το εξής: Στελέχη να δίνουν ονόματα συναδέλφων τους για να «καούν» και να επωφεληθούν οι ίδιοι…
Παράλληλα, έχει ενοχλήσει πολύ η έντονη παραφιλολογία ότι η επόμενη κυβέρνηση δεν θα θυμίζει σε τίποτα κεντροδεξιά κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες λένε ότι εντός του νέου κυβερνητικού σχηματισμού θα βρεθούν πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και είναι τώρα στη ΝΔ, πρόσωπα που ήταν στο Ποτάμι και τώρα είναι στη ΝΔ, εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες του ΒΝ και 2 νέες «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ. Μία γυναίκαι και ένας άντρας.

Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι κεντροδεξιά

Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω πληροφορία σε συνδυασμό ότι τα δεξιά στελέχη θα είναι πραγματικά μειονότητα σε αυτή τη κυβέρνηση, τότε δεν θα μιλάμε για κεντροδεξιά κυβέρνηση αλλά για ένα συνονθύλευμα κολλητών χωρίς ιδεολογία, με μόνο σκοπό την εξουσία. Η πατριωτική πτέρυγα της ΝΔ (Σαμαράς, Καραμανλής) και τα παραδοσιακά στελέχη θα μείνουν απέξω και θα αξιοποιηθούν στελέχη φίλα προσκείμενα στη οικογένεια Μητσοτάκη.
Αυτομάτως, αυτό θα φέρει πολλούς σε αντίθεση με το σχήμα αυτό. Να θυμίσουμε ότι και στην προηγούμενη κυβέρνηση κάποιοι ήταν αντίθετοι με την αξιοποίηση αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε για παράδειγμα την φράση του Νικήτα Κακλαμάνη που είπε «ότι το Μαξίμου το παράκανε με την αξιοποίηση στελεχών εκτός ΝΔ». Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα γίνει τώρα με όλα αυτά που ακούγονται.

Οι εκλογές των μικρών κομμάτων

Προσοχή, όμως, που κρύβεται τώρα ο λάκκος της φάβας. Είναι ακόμα απροσδιόριστο πως θα ψηφίσει ο λαός για τα μικρότερα κόμματα. Όλοι συνομολογούν ότι η νίκη της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη, όμως, το εύρος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας μπορεί να θολώσει αυτή τη νίκη ακόμα και αν είναι με 43%. Αν στην Βουλή μπουν 7 κόμματα η ΝΔ μπορεί να πάρει 157-162 βουλευτές. Άνετη πλειοψηφία αλλά όχι η ιδανική. Αν μπουν 8 κόμματα η ΝΔ, από θρίαμβο θα έχει καταφέρει μία απλή νίκη με 153-154 βουλευτές. Είναι οι εκλογές των μικρών κομμάτων, αυτές οι εκλογές.

Θέλει τουλάχιστον 162 βουλευτές

Και τις δύο περιπτώσεις η ΝΔ και η ηγεσία τίς απεύχεται. Για ένα βασικό λόγο. Ότι δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα στελέχη που θέλει στην κυβέρνηση, διότι αυτομάτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα έχει ρόλο και θα διαμορφώνει καταστάσεις. Συνεπώς, μία μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ με πάνω από 162 βουλευτές, θα ανοίξει την όρεξη στην ηγεσία να διαμορφώσει μία κυβέρνηση φίλων κολλητών χωρίς ιδεολογικό πρόσημο.

Τι λένε βουλευτές

Το σκεπτικό κάποιων βουλευτών είναι το εξής: Όμως, μην ξεχνάμε, οι βουλευτές έτρεξαν στις περιφέρειες και άκουσαν τα παράπονα της πρώτης διακυβέρνησης. Οι βουλευτές έτρεξαν να ζητάνε την ψήφο του κόσμου και να απαριθμούν τα θετικά της πρώτης κυβέρνησης. Οι βουλευτές έβγαιναν στα πάνελ και έδιναν μάχες εντυπώσεων με τα άλλα κόμματα. Και τώρα, τους συμπεριφέρεται λες και είναι αναλώσιμοι;;;

Οι πολλοί βουλευτές θα δημιουργήσουν ρεύμα δυσαρεστημένων

Γι’ αυτό θεωρείται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η νικη της ΝΔ, όσους περισσότερους βουλευτές αποκτήσει τόσο πιο εύκολα θα είναι να ομαδοποιηθούν οι δυσαρεστημένοι. Και επειδή, πλέον, στην κοινωνία υπάρχει έντονο δεξιό ρεύμα, μπορεί αυτό να αποβεί μοιραίο για τη ΝΔ. Άλλωστε, είδαμε και το εξής παράξενο: Στις δημοσκοπήσεις βλέπουμε διαρροές της ΝΔ προς το κόμμα Σπαρτιάτες…Με ποια λογική; Μήπως κάποιοι θυσίασαν την ιδεολογία τους για να βολευτούν ή για να μην έρθει η Αριστερά του Τσίπρα; Και τώρα που η ΝΔ θα είναι νικητής, στρέφονται στην ιδεολογία τους;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης