Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Αποφεύγει να πάρει θέση για το πόρισμα των Τεμπών - Επικαλείται το απόρρητο

Γεραπετρίτης: Αποφεύγει να πάρει θέση για το πόρισμα των Τεμπών - Επικαλείται το απόρρητο
Δεν σχολιάζει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών ο πρώην Υπουργός Μεταφορών

Δεν παίρνει θέση σε ανοιχτή δικογραφία που δεν έχει δημοσιευτεί υπό την ευθύνη της Κυβέρνησης ο Γιώργος Γεραπετρίτης, παρά τις ελλέιψεις που φαίνονται να καταγράφουν οι αρμόδιοι πραγματογνόμωνες. 
Αναλυτικότερα ο πρώην Υπουργός σχολίασε: «Πρόκειται για ανοικτή δικογραφία, δεν έχω εικόνα ούτε του πορίσματος, ούτε των υπολοίπων στοιχείων που είναι απόρρητα. Εγώ σχόλια στον Τύπο που αναφέρονται σε απόρρητη δικογραφία δεν πρόκειται να κάνω». 
«Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει επισήμως με ευθύνη της κυβέρνησης είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων με διαπρεπείς συγκοινωνιολόγους και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο ρητώς αναφέρει ότι η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργούσε απολύτως, δηλαδή, η δυνατότητα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά να χαραχθεί η διαδρομή» προσέθεσε. 
«Το μόνο που έχει κυκλοφορήσει επισήμως με ευθύνη της κυβέρνησης είναι το πόρισμα των πραγματογνωμόνων με διαπρεπείς συγκοινωνιολόγους και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» ισχυρίστηκε ο Γεραπετρίτης, συμπηρώνοντας πως αυτό «ρητώς αναφέρει ότι η τοπική τηλεδιοίκηση λειτουργούσε απολύτως, δηλαδή, η δυνατότητα εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά να χαραχθεί η διαδρομή». 

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα 252 σελίδων που κατατέθηκε στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή οι δικαστικοί εμπειρογνώμονες φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας το μοιραίο βράδυ της 26ης του Φλεβάρη. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης