Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Δεν αποκλείουν ακόμα και... 9κομματική Βουλή – Σε σημαντική άνοδο οι Σπαρτιάτες

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Δεν αποκλείουν ακόμα και... 9κομματική Βουλή – Σε σημαντική άνοδο οι Σπαρτιάτες
Εντός της Βουλής μπορεί να βρεθούν επίσης Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη και ΜεΡΑ25
Σχετικά Άρθρα
Ακόμα και 9κομματική Βουλή δεν αποκλείουν πολιτικοί αναλυτές αναφερόμενοι στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση τουλάχιστον σε σύγκριση με την κάλπη της 21ης Μαΐου.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πολιτικός αναλυτής Ζαχαρίας Ζούπης είπε ότι σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις η επόμενη Βουλή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 9 κόμματα.
«Μέχρι και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δεν θα μπορούσα να αποκλείσω να είναι μέχρι και εννέα κόμματα εάν πάρω το ανώτερο όριο» είπε ο κ.Ζούπης, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική άνοδο των Σπαρτιατών που φέρεται να στηρίζονται από το κόμμα Κασιδιάρη αλλά και για πιθανότητα εισόδου στη Βουλή τόσο της Πλεύσης Ελευθερίας όσο και του ΜέΡΑ25 και του κόμματος «Νίκη».

Ανακατανομή ψήφων

Όπως είπε ο κ.Ζούπης, επειδή η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 έχουν επικαλυπτόμενα κοινωνικά και πολιτικά ακροατήρια, εκτιμά ότι τελικά θα καταφέρει να περάσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή μόνο το ένα από τα δύο κόμματα.
«Λογικά και από τα άλλα τρία κόμματα τελικά μπορεί να μπουν δύο» επισήμανε ο κ.Ζούπης, αναφέροντας σχετικά με τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας, ότι δημοσκοπικά έχει μειωθεί η δυναμική τους σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.
Μάλιστα σημείωσε πως γίνεται μια ανακατανομή στη δεξαμενή των ψηφοφόρων που επιλέγουν μικρά κόμματα.
«Το κάθε κόμμα παίρνει από αλλού, ας πούμε τα τρία κόμματα πέραν της ΝΔ στα δεξιά ανταλλάσσουν ψήφους.
Οι Σπαρτιάτες παίρνουν από την Ελληνική Λύση, παίρνουν από τη Νίκη.
Γίνεται μια ανακατανομή που μπορεί να δημιουργήσει μπλοκάρισμα» ανέφερε ο κ.Ζούπης, υποστηρίζοντας πως κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο αριστερό φάσμα.
«Η Πλεύση Ελευθερίας παίρνει οριακά από το ΜέΡΑ25, παίρνει από ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει λίγο από ΠΑΣΟΚ.
Έτσι γίνεται μια ανακατανομή» σχολίασε ο κ. Ζούπης.

Μπορεί να φτάσει και 44% η ΝΔ

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι σε επίπεδο πρώτου κόμματος φαίνεται να υπάρχει μια δυναμική, η οποία, όπως υπογράμμισε, δεν συμπιέζεται με τίποτα στις μετρήσεις κάτω από 41% με 42% και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και το 44%.
Σύμφωνα με την πολιτική ανάλυσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί στο 19% με 20% του εκλογικού τμήματος με τους ψηφοφόρους του να κοιτάζουν και προς τη μεριά της αποχής ή της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ότι αυτό έχει ένα περιθώριο της τάξης του 1%.
«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου πήρε ένα διψήφιο ποσοστό όχι λόγω μιας επιτυχημένης στρατηγικής, αλλά γιατί ανακατεύτηκε όλη η πολιτική τράπουλα.
Από άποψη ποσοστού πρώτου και δεύτερου κόμματος και της διαφοράς τους καθώς και το ποιοι θα μπουν στη Βουλή, θα είναι μια Κυριακή, πιο ενδιαφέρουσα από, τι περιμένουμε» επισήμανε ο κ.Ζούπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης