Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η επιλογή της ΝΔ είναι επιλογή φόβου, όχι ελπίδας - Αλαζονεία Μητσοτάκη, περιφρονεί τα προβλήματα του λαού

Ανδρουλάκης: Η επιλογή της ΝΔ είναι επιλογή φόβου, όχι ελπίδας - Αλαζονεία Μητσοτάκη, περιφρονεί τα προβλήματα του λαού
"Το ζήτημα της Θράκης φέρνει τα κόμματα προ των ευθυνών τους για την επιλογή των υποψηφίων τους", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης
«Η επιλογή της ΝΔ είναι μια επιλογή φόβου για τα χειρότερα και όχι μια επιλογή ελπίδας για τα καλύτερα. Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξαπέλυσε επίθεση κατά ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίσαμε πολλά νομοσχέδια της ΝΔ, αλλά είμαστε απέναντι στην ΝΔ σε πολλά ζητήματα. Έχουμε μια προγραμματική αντιπολίτευση, που δεν λέει “ναι σε όλα”. Δεν κάνουμε λαϊκίστικη αντιπολίτευση, αλλά μια αντιπολίτευση με στόχο συγκεκριμένο».
«Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα και θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης. Σοσιαλδημοκρατική και σοβαρή, που θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα μειώσει τις ανισότητες, θα εργαστεί για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και μια ανταγωνιστική οικονομία», σημείωσε.
Μάλιστα, κληθείς να αναφερθεί στις προσδοκίες του από την κάλπη της Κυριακής 25/6 και τον στόχο για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως «αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι η παράταξη μας θα δώσει στον ελληνικό λαό ένα άλλο στήριγμα. Για μένα δεν έχει ταβάνι αυτή η προσπάθεια. Προσπαθώ με νέο προσωπικό και άλλο ήθος να καταφέρω την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης».

Κριτική σε Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι τέτοια η αλαζονεία του, που περιφρονεί τα προβλήματα του ελληνικού λαού».
«Είναι τέτοια η περιφρόνηση του κ. Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, που υπόσχεται επισήμως αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, όταν μια εβδομάδα πριν έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας όπου γίνεται αναφορά σε αύξηση μισθών κατά 13%. 13% λέει στο επίσημο έγγραφο στις Βρυξέλλες και 25% στο διαφημιστικό σποτ στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, επιμένοντας στην κριτική του προς τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας.
«Και, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, βγαίνει προχθές ο κ. Σκυλακάκης και δηλώνει: “Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις”. Δηλαδή τι κάνουν ευθέως; Ό,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-09. Αφήστε τον δημοσιονομικό λαϊκισμό και την κοροϊδία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.
Ακόμη, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
«Δεν τον ενδιαφέρει που ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά, -βάσει των ευρωπαϊκών στοιχείων και του ΟΟΣΑ-, μόνο η Βουλγαρία» τόνισε.
Ανέδειξε την πελατειακή διαχείριση του κράτους εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.
«Τι είναι το πελατειακό κράτος; Τα “γαλάζια” παιδιά, που διόρισαν στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, είδαμε να μην υλοποιείται η τηλεδιοίκηση – το λέει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων–, και να χάνονται 57 άνθρωποι. Θα ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε 55 εκατομμύρια ευρώ και δεν υλοποιήθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης εξαιτίας του πελατειακού κράτους, των ρουσφετιών και της αδιαφάνειας. Γιατί δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, που από το 2021 παραδόθηκε στον κ. Καραμανλή; Γιατί ήταν τα “δικά τους παιδιά”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.


Το ζήτημα της Θράκης φέρνει τα κόμματα προ των ευθυνών τους για την επιλογή των υποψηφίων τους

Σχετικά με το ζήτημα της Θράκης και το σημείωμα της ΕΥΠ για μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «εμείς έχουμε δύο βουλευτές στην Θράκη, δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτούς. Το ζήτημα της Θράκης φέρνει τα κόμματα προ των ευθυνών τους για την επιλογή των υποψηφίων τους. Εμείς εκπροσωπούμε την ενότητα του λαού και όχι το κλείσιμο του ματιού για λίγα ψηφαλάκια. Ας επιλέγουν τα κόμματα υποψηφίους που δεν έχουν τέτοια εμπλοκή».
«Δεν δέχομαι ούτε τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τους τυχοδιωκτισμούς της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για ναυάγιο Πύλου

Με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο μεγάλα θέματα, το ευρωπαϊκό θεσμικό και το γεωπολιτικό. Στο δεύτερο, ο δυτικός κόσμος πρέπει να επενδύσει σε νησίδες σταθερότητας στην Αφρική».
«Δεν μπορεί η πρώτη χώρα να σηκώνει το βάρος της εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη», υπογράμμισε.
Σχετικά με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να πετάμε βέλη ο ένας στον άλλον. Να γίνει έρευνα για να μάθουμε τις κινήσεις της Ελλάδας, μόλις έμαθε για αυτό το καράβι. Αυτή η έρευνα να γίνει γνωστή και διεθνώς στα ΜΜΕ για να μην μας επιτίθενται. Επειδή υπάρχουν κάμερες στα σκάφη και της Frontex και έχουν καταγραφεί όλα, να γίνει έρευνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης