Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός στο ΥπΕξ από την απόρριψη της αίτησης του Φ. Μπελέρη για αποφυλάκιση

Προβληματισμός στο ΥπΕξ από την απόρριψη της αίτησης του Φ. Μπελέρη για αποφυλάκιση
«Σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας» το αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στις αρχές της Αλβανίας

Μετά την απόφαση των αλβανικών αρχών να απορρίψουν το αίτημα του ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη το ελληνικό Υπ.Εξ. ανακοίνωσε σε αυστηρό τόνο ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με προβληματισμό

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζει πως «Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του» και προσθέτει «το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα.».
Την ίδια στιγμή, η πρόθεση του Μπελέρη είναι να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο τη δικαίωσή και την αποφυλάκισή του. 

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Μαΐου, το δικαστήριο Αυλώνας είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του τότε υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας και Eλληνα ομογενούς.
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες είχε χαρακτηρίσει την απόφαση πολιτική, όπως και όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης