Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Η αναφορά Τσίπρα στον υποψήφιο με της ΝΔ που απεσύρθη, επιβεβαιώνει ότι είχε ενημέρωση

Πέτσας: Η αναφορά Τσίπρα στον υποψήφιο με της ΝΔ που απεσύρθη, επιβεβαιώνει ότι είχε ενημέρωση
Τι ανέφερε ο Στ. Πέτσας για το θέμα της Ροδόπης
Σχετικά Άρθρα
«Νομίζω ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα στον υποψήφιο με την ΝΔ, ο οποίος απεσύρθη τελικά, επιβεβαιώνει καταρχάς ότι είχε ενημέρωση. Άρα, αυτό που έλεγε για πολλές μέρες ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από την ΕΥΠ μέσω του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, δεν ήταν ακριβές. Δεύτερον, εφόσον προχώρησε η διαδικασία της απόσυρσης ενός υποψηφίου από ένα πολιτικό κόμμα, από τη ΝΔ, για τα ίδια ζητήματα νομίζω θα έπρεπε να υπάρξει και η απόσυρση των υποψηφίων των άλλων δύο», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Στ. Πέτσας, αναφερόμενος στο θέμα της Ροδόπης.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας έλεγε ανακρίβειες το προηγούμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι εφόσον δεν θέλει να αποσύρει τους υποψηφίους του «θα μπορούσαν αυτοί οι δύο υποψήφιοι να πουν ότι δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση καμιάς υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, αλλά μόνο μιας μουσουλμανικής μειονότητας, μιας θρησκευτικής μειονότητας που υπάρχει στη χώρα μας».
«Αυτό θα ήταν απλό και νομίζω ότι τελικά η διαδικασία της απόσυρσης ενός υποψηφίου μας κάνει πιο δυνατούς απέναντι σε όσους θέλουν στο εξωτερικό και ειδικά από τη γειτονική χώρα να εκμεταλλευτούν είτε λεκτικό λάθος ,αν πρόκειται για ένα τέτοιο λάθος, είτε μια δήλωση ή μια φωτογράφηση με ανθρώπους που εκφράζουν ακραίες θέσεις. Είναι απλό και ενισχύει και την ενότητα στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Για ναυάγιο Πύλου

Με αφορμή το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «είναι μια τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλους και η οποία πραγματικά διερευνάται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, στο ελληνικό δικαστικό σύστημα μετά την εντολή που έχει δώσει ο κ. Ντογιάκος».
Όπως ανέφερε, «είναι ανώτατος δικαστικός αυτός που εποπτεύει όλες τις διαδικασίες τις ανακριτικές του Λιμενικού, ώστε να έχουμε σύντομα μία εικόνα πεντακάθαρη για το τι ακριβώς έγινε. Αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού έκαναν το ανθρωπίνως δυνατόν και πάνω από αυτό, για να σώσουν όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούσαν. Αυτό που έχει σημασία είναι η Ευρώπη να προχωρήσει πολύ πιο δυναμικά σε μια συνεκτική πολιτική που θα αποτρέπει τους διακινητές στο μέτρο του δυνατού από όλες αυτές τις διαδικασίες που μας φέρνουν μπροστά σε τέτοιες τραγωδίες».
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ξένο τύπο που αφορούν στη διαχείριση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «εμπιστεύομαι πάρα πολύ την ενημέρωση που δίνει το Λιμενικό και ο εκπρόσωπος Τύπου ο κ. Αλεξίου και έχω δει και την κίνηση όπως έχει καταγραφεί στις τελευταίες ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος. Δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσει κανένας την αξιοπιστία των ενημερώσεων του Λιμενικού. Όσον αφορά στα αίτια και το τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση του ναυαγίου θα περιμένω τις ανακριτικές αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης