Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Στο προσφυγικό δεν χωρά φτηνός εθνολαϊκισμός που υπόσχεται στους πολίτες εύκολες λύσεις

Χαρίτσης: Στο προσφυγικό δεν χωρά φτηνός εθνολαϊκισμός που υπόσχεται στους πολίτες εύκολες λύσεις
«Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το προσφυγικό έχει αποδειχθεί απολύτως αποτυχημένη», σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση
«Αδιανόητη τραγωδία να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη Μεσόγειο το 2023» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.
Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι «οι πολίτες έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διασωθέντες. Υπάρχουν όμως ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».
«Ήταν εν γνώσει των Αρχών ότι υπάρχει το σκάφος στο χώρο ελέγχου και διάσωσης της Ελλάδας» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Έγινε τελικά προσπάθεια διάσωσης ή όχι; Παρενέβη το λιμενικό; Ποιες ήταν οι υπηρεσιακές εντολές που είχε; Πρέπει να εξακριβωθεί πλήρως τι έχει συμβεί. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις», πρόσθεσε.
«Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το προσφυγικό έχει αποδειχθεί απολύτως αποτυχημένη» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε ότι «αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Βάζοντας επιτέλους στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή. Όλες οι ανθρώπινες ζωές μετράνε και η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων μετράει».
«Σε παγκόσμιες κρίσεις όπως το προσφυγικό, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, όπως υπόσχονται οι εκπρόσωποι του εθνολαϊκισμού. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιες κρίσεις με ανθρωπισμό και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», ξεκαθάρισε.
«Θέλουμε η χώρα μας να είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Και να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ώστε η Ευρώπη συνολικά να αλλάξει πορεία. Αλλιώς η τραγωδία που ζήσαμε θα επαναληφθεί στο προσεχές μέλλον», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης