Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους που βρίσκονται στη χώρα μας

Κουτσούμπας για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους που βρίσκονται στη χώρα μας
"Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες, εμπλέκοντας την πατρίδα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδεχόμενες τον ρόλο του «χωροφύλακα» της ΕΕ και μετατρέποντας τη χώρα σε αποθήκη ψυχών", ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
«Τιμάμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων κάτω από την τραγική σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ενός ακόμα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος. Απαιτούμε τη διαλεύκανση όλων των πραγματικών συνθηκών για την τραγωδία», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο κ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του τόνισε πως «110 εκατομμύρια έφτασαν να είναι οι ξεριζωμένοι, ανάμεσά τους εκατομμύρια παιδιά. Πάνω από τους μισούς προέρχονται μόνο από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία.
Αποδεικνύεται το πελώριο ψέμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ότι μετά από τις ανατροπές του σοσιαλισμού θα επικρατούσε ο κόσμος της ειρήνης και της ασφάλειας. Είναι οι ίδιοι σήμερα, ΝΑΤΟ, ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, που εξαπολύουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εφαρμόζουν μια βάρβαρη πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες, εμπλέκοντας την πατρίδα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδεχόμενες τον ρόλο του «χωροφύλακα» της ΕΕ και μετατρέποντας τη χώρα σε αποθήκη ψυχών».
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όλους τους ξεριζωμένους που βρίσκονται στη χώρα μας και διεκδικεί την προστασία όλων των δικαιωμάτων τους. Πρωτοστατούμε στην πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να σταματήσει η πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των προσφύγων. Παλεύουμε για την πραγματική διέξοδο και την ελπιδοφόρα προοπτική για τους λαούς, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις, πολέμους και ξεριζωμό», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης