Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Να καταργηθεί το τουρκικό προξενείο - Από τη ΝΔ μπήκε το θέμα στην προεκλογική ατζέντα

Βελόπουλος: Να καταργηθεί το τουρκικό προξενείο - Από τη ΝΔ μπήκε το θέμα στην προεκλογική ατζέντα
«Με ευθύνη της ΝΔ και του Μητσοτάκη δεν έγινε το debate», επανέλαβε ο Κ. Βελόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Θα πρέπει να καταργηθεί το τουρκικό προξενείο και να αναληφθεί από τη χώρα το «κόστος» που πιθανότατα θα είναι η απαίτηση της Τουρκίας να κλείσει ένα ελληνικό προξενείο στην επικράτεια της, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, στη σκιά της σφοδρής αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Ροδόπης, μετά και την απόσυρση στις 19/6 από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του Μ. Κατραντζή.
Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, την αντιπαράθεση για τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Ξάνθη και Ροδόπη, αλλά την επιρροή του τουρκικού προξενείου για την εκλογή συγκεκριμένων προσώπων, υπογράμμισε ότι το θέμα «μπήκε στην προεκλογική ατζέντα από την Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει η συζήτηση».
Περαιτέρω, επανέλαβε την άποψη του πως « με ευθύνη της ΝΔ και του Μητσοτάκη δεν έγινε το debate», ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «ντρέπομαι για τον Πρωθυπουργό που πάει να κάνει μια βλασφημία για την Ελλάδα. Ξεπούλησε την Μακεδονία και το όνομα της και πάει να μιλήσει στην Θεσσαλονίκη, κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι βλασφημία και απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο αυτό».
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι μπορούν να βρεθούν πολλά δισ. ευρώ για κοινωνική πολιτική και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας εάν χτυπηθεί η παραοικονομία. «Ο κ. Στουρνάρας λέει πως είναι 60 δισ. η φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή, το 15% αν πιάσεις από αυτήν είναι 9 δισ. ευρώ. Λεφτά που τα έχεις από τον πρώτο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Για βιασμούς

Με φόντο τις καταγγελίες για βιασμούς παιδιών και το περιστατικό με την δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω, ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στα άλλα κόμματα για την τακτική τους στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτρέπονται οι είσοδοι παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και να υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης τους σε άλλες χώρες.
Ανέφερε εκ νέου ότι για την έλλειψη εργατικών χεριών που επικαλούνται άλλα κόμματα, η λύση δεν είναι η πρόσκληση αλλοδαπών στην Ελλάδα, αλλά ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη.
Τέλος, για τους βιαστές παιδιών, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιβάλλεται χημικός ευνουχισμός τους και ισόβια κάθειρξη, λέγοντας ότι «δεν αξίζουν να ζουν» και «δεν σωφρονίζονται αν μπουν στην φυλακή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης