Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κόβει» την φόρα... σε πρωτοκλασάτους και δημοφιλείς – Ποια στελέχη αφήνει έξω από την Κυβέρνηση ο Μητσοτάκης;

«Κόβει» την φόρα... σε πρωτοκλασάτους και δημοφιλείς – Ποια στελέχη αφήνει έξω από την Κυβέρνηση ο Μητσοτάκης;
Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι αν έχει μία κοινοβουλευτική ομάδα με πάνω από 160 βουλευτές πολύ δύσκολα αμφισβητείται
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, μεταξύ άλλων, έστειλε μηνύματα και σε πολλά από τα πρωτοκλασσάτα ονόματα της Νέας Δημοκρατίας.
Είπε ότι κάποιοι δεν θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση και ότι θα τους αξιοποιήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αποτελεσματικό το σχήμα, χρησιμοποιώντας πολλούς νέους και πολλές γυναίκες. Αυτό ήταν και ένα μήνυμα σε κάποια πρόσωπα που διεκδικούν μεγάλα και δημοφιλή υπουργεία.

Δεν θα δεχτεί εκβιασμούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει ότι αν έχει μία κοινοβουλευτική ομάδα με πάνω από 160 βουλευτές πολύ δύσκολα αμφισβητείται και σίγουρα πολύ δύσκολα θα δεχτεί «εκβιασμούς» από τα κορυφαία στελέχη. Γι’ αυτό και τώρα ουσιαστικά προειδοποιεί τα μεγαλοστελέχη ότι η κατάρτιση της νέας κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση χωρίς να λαμβάνει τα «θέλω» και τα «μη» των δημοφιλών στελεχών του.

Κονταίνει τον Άδωνι

Στο παρασκήνιο, τώρα υπάρχει το εξής ρεπορτάζ: Για παράδειγμα, τον Άδωνη Γεωργιάδη που τον είχε σε κορυφαίο υπουργείο, στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2019-2023, τώρα δεν θα του δώσει κάποιο μεγάλο χαρτοφυλάκιο και θα πάρει ένα πιο υποβαθμισμένο υπουργείο όπως π.χ το Υπουργείο Ναυτιλίας – το οποίο ο ίδιος απεύχεται.

Μετακίνηση Πιερρακάκη

Επίσης, σκοπεύει να μετακινήσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, στο οποίο όλος ο κόσμος πίστευε ότι θα μείνει διότι ήταν πετυχημένος, και να τον τοποθετήσει σε κάποιο άλλο υπουργείο όπως έχει ακουστεί για το Παιδείας ή το Υγείας(παλαιότερα).

Υποβάθμιση Δένδια

Εκτός αυτών, όμως, προσανατολίζεται να κοντύνει πολύ και τον Νίκο Δένδια τον οποίο από υπουργό Εξωτερικών μπορεί είτε να τον βάλει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είτε να τον βάλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν θα ήταν κίνηση με τακτ να τον αφήσει εντελώς εκτός υπουργικού συμβουλίου, παρόλο που είναι ο νούμερο 1 μνηστήρας.

Οι κομμένοι της «παρέας»

Επίσης, κυβερνητικά στελέχη που ήταν πολύ κοντά στον Γρηγόρη Δημητριάδη δεν θα μπορέσουν να είναι ξανά υπουργοί παρόλο που υπάρχει μία καλή σχέση με τον Πρωθυπουργό. Σε αυτή την ομάδα ανήκουν ο Γιάννης Πλακιωτάκης που ήταν πρώην υπουργός Ναυτιλίας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που ήταν πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχει στα πλάνα Καραμανλής

Παράλληλα, δεν υπάρχει στα πλάνα σε αυτή τη φάση να αξιοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα από την στιγμή που είναι νωπό ακόμα το δυστύχημα στα Τέμπη. Θα ήταν σκάνδαλο και μεγάλο πισωγύρισμα μία τέτοια αξιοποίηση, μερικούς μήνες πριν την παραίτησή του και την ύπαρξη πολιτικής ευθύνης για το δυστύχημα.

Δεν θα δεχτεί παραινέσεις από Σαμαρά

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 160+ βουλευτές δεν θα δεχτεί παραινέσεις από πρώην προέδρους της Νέας Δημοκρατίας όπως π.χ από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρόεδρος είχε προσπαθήσει και το κατάφερε, για παράδειγμα, να υπουργοποιήσει τον Ανδρέα Κατσανιώτη, γνωστό σαμαρικό στέλεχος που εκλέγεται στην Πάτρα ή τον Μιχάλη Παπαδόπουλο από την Κοζάνη που ήταν υφυπουργός Μεταφορών&Υποδομών.

Δεν αξιοποιούνται σε αυτή τη φάση

Ακούγεται, όμως, ότι σε αυτή τη φάση δεν θα αξιοποιήσει και άλλα στελέχη, όπως π.χ τον Τάκη Θεοδωρικάκο αλλά και στελέχη που ανήκουν στην δεξιά πτέρυγα όπως ο Θανάσης Πλεύρης ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος για να διατηρήσει τη δημοφιλία θέλει μόνο «χλιδάτα» υπουργεία.

Οι γυναίκες που θα αξιοποιηθούν

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει πολλές γυναίκες που είναι «loyal» όπως η Νίκη Κεραμέως, η οποία τελευταία ακούγεται ότι θα πάει στο Ψηφιακής Πολιτικής, η Έλενα Ράπτη σύντροφος πλέον του στενού του συνεργάτη Γιάννη Μπρατάκου, η Μαρία Συρεγγέλα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, η Ειρήνη Αγαπηδάκη και σίγουρα η Σοφία Ζαχαράκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης