Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης για WDR – Πύλο: Αν αληθεύει η πληροφορία για το πρόκειται για κακούργημα - Να ασκηθεί ποινική δίωξη

Βαρουφάκης για WDR – Πύλο: Αν αληθεύει η πληροφορία για το  πρόκειται για κακούργημα - Να ασκηθεί ποινική δίωξη
Δεσμευόμαστε να ζητήσουμε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αλλά και παράλληλη εξεταστική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25
Σχετικά Άρθρα
Το δημοσίευμα του γερμανικού δικτύου WDR περί συνεχόμενων push back του ελληνικού λιμενικού στο μοιραίο δουλεμπορικό στα ανοιχτά της Πύλου σχολίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
«Γνωρίζετε το δημοσίευμα της γερμανικής TAGESSCHAU; Ερευνάται η ακρίβειά του;
Αν αληθεύει, πρόκειται ναι ή όχι για κακούργημα το οποίο πρέπει να κινήσει διαδικασία δίωξης υπευθύνων;», ρωτά την πολιτική ηγεσία ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Διαβάζω στην έγκυρη γερμανική εφημερίδα TAGESSCHAU αναφορά δημοσιογράφου του έγκυρου καναλιού WDR πως τουλάχιστον 10 διασωθέντες ανέφεραν ότι το σκάφος του Λιμενικού προσπάθησε τρεις φορές να ρυμουλκήσει το μοιραίο πλοίο προς την Ιταλία, κι όχι προς την πλησιέστερη ελληνική ακτή όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο.
Πως απαντούν οι αρμόδιοι; Ερευνώνται από τους αρμόδιους οι συγκεκριμένες καταγγελίες; Συμφωνεί ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κι η πολιτική ηγεσία της χώρας ότι, αν αυτές οι μαρτυρίες ευσταθούν, τεκμηριώνουν πως πρόκειται για κακούργημα το οποίο πρέπει να κινήσει διαδικασία δίωξης υπευθύνων;», σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.
Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» δεσμεύτηκε: «Το ΜέΡΑ25, μετά τις εκλογές, δεσμευόμαστε να ζητήσουμε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής αλλά και παράλληλη εξεταστική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ως πατριώτες και ως ανθρωπιστές, ελπίζουμε πραγματικά να μην επαληθευτούν οι εν λόγω καταγγελίες. Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι συγκάλυψη εγκληματικών ευθυνών από εκείνους που έχουν δείξει μεγάλη έφεση προς τις παράνομες επαναπροωθήσεις.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης