Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η τραγωδία της Πύλου συμπυκνώνει τις ανισότητες και τις αδικίες του κόσμου μας

Χαρίτσης: Η τραγωδία της Πύλου συμπυκνώνει τις ανισότητες και τις αδικίες του κόσμου μας
Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής»
Σχετικά Άρθρα
«Είναι σαφές ότι η πολιτική του φόβου φυτεύει φράχτες και θερίζει τραγωδίες.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πορευτεί με ένα δόγμα που αντιμετωπίζει το προσφυγικό ως "πρόβλημα" και πάνω σε αυτό αντιδραστικές κυβερνήσεις, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ, υπόσχονται εύκολες "λύσεις"» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής».
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική που θα σέβεται τις αρχές του διεθνούς δικαίου και την ίδια στιγμή θα δίνει τη μάχη ώστε η έλευση των μεταναστών και των προσφύγων στο έδαφός της να γίνει μια παραγωγική δύναμη ανανέωσης, συνύπαρξης και ανάπτυξης», προσθέτει.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2019 έως το 2023 κινήθηκε στις ράγες μίας ξενοφοβικής αντίληψης και προώθησε μια εθνολαϊκιστική λογική περιχαράκωσης για μικροπολιτικούς λόγους» επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.
«Η ευθύνη όμως της Νέας Δημοκρατίας δεν εξαντλείται στο ότι υπέθαλψε τα push backs και αδιαφορούσε για τις επικρίσεις του διεθνούς Τύπου.

Η Νέα Δημοκρατία συνειδητά ενσωμάτωσε τον βαθύ πυρήνα της ακροδεξιάς και καλλιέργησε μια λογική φόβου και ανασφάλειας στην κοινωνία» σημειώνει.
«Η υπόθεση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη συμπυκνώνει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει την ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης αλλά και να στείλει ένα απειλητικό μήνυμα προς ολόκληρη την κοινωνία: "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας και θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες"» τονίζει o Αλ. Χαρίτσης.
«Αν ο κύριος Μητσοτάκης, ως προϊστάμενος της ΕΥΠ, διέθετε ασφαλείς πληροφορίες όπως αυτές που ισχυρίζεται, όφειλε να έχει προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές πρωτοβουλίες για να προστατέψει τα εθνικά μας συμφέροντα» σχολιάζει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει «η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών και οι διχαστικές λογικές της εθνικοφροσύνης ανήκουν στο σκοτεινό παρελθόν, δεν θα του επιτρέψουμε να μας γυρίσει σε αυτό».
«Οι θέσεις μας παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στην προοπτική ριζικών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν το δρόμο για μία δίκαιη κοινωνία.
Τα επτά βήματα αποτελούν την κωδικοποίηση ενός συγκροτημένου, συνεκτικού και ρεαλιστικού προγράμματος πάνω στο οποίο εργαστήκαμε ήδη από τις πρώτες μέρες της πανδημίας» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Και αυτό θέλουμε να σκεφτεί κάθε πολίτης.
Του αρκεί η επιβίωση που του υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία ή θέλει μία δίκαιη κοινωνία όπως εγγυάται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;» συνεχίζει ο υποψήφιος βουλευτής.
«Η Νέα Δημοκρατία επεξεργάστηκε το σχέδιο της για το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω στον καμβά της "φτηνής ανάπτυξης".
Και για αυτό βλέπουμε ένα σχέδιο που από τη μία δεν επενδύει σε κοινωνικούς στόχους και από την άλλη αποκλείει τη συντριπτική πλειονότητα των οικονομικών δρώντων επιλέγοντας να ενισχύσει μόνο τους λίγους και ισχυρούς.
Εμείς θέλουμε ένα αναπτυξιακό άλμα για την ελληνική κοινωνία» επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης.
«Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιήσουμε το σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την χώρα μας τα οποία στα επόμενα χρόνια υπερβαίνουν τα 80 δισ. ευρώ.
Δεν θα επιτρέψουμε τα χρήματα αυτά να σκορπίσουν, όπως έγινε στο παρελθόν, στους ανέμους της κερδοσκοπίας και της άναρχης "ανάπτυξης".
Θα τα χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μια στρατηγική που είναι και κοινωνικά επωφελής και οικονομικά αναγκαία ειδικά στις δύσκολες εποχές που έρχονται» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης