Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου, για να μην έχουμε μία ανεξέλεγκτη εξουσία Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου, για να μην έχουμε μία ανεξέλεγκτη εξουσία Μητσοτάκη
Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπαίνει εμπόδιο σε αυτόν τον μηχανισμό του φόβου και δημιουργεί τις συνθήκες μίας εναλλακτικής προοπτικής ώστε και η Νέα Δημοκρατία να νιώθει ότι έχει έναν πραγματικό αντίπαλο, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης
«Στόχος της δημοκρατικής παράταξης είναι να υπάρχει ένας ισχυρός αντίπαλος στη συντήρηση με δομημένο και προοδευτικό λόγο, ένα κίνημα που θα αγκαλιάσει με γνήσιο τρόπο τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Μελλοντικά να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο θα απαρτίζουν η συντηρητική και η προοδευτική παράταξη, η οποία θα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της σύγχρονης Κεντροαριστεράς», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αν ο ελληνικός λαός δεν δώσει μεγαλύτερη ισχύ σε αυτήν την αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που φιλοδοξούμε να είμαστε και έχουμε μία από τα ίδια, τότε θα έχουμε μία ακόμη χαμένη τετραετία.

Γιατί μία από τα ίδια σημαίνει μία αναποτελεσματική αντιπολίτευση όπως την είχαμε τέσσερα χρόνια τώρα, και μία ασύδοτη παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπαίνει εμπόδιο σε αυτόν τον μηχανισμό του φόβου και δημιουργεί τις συνθήκες μίας εναλλακτικής προοπτικής ώστε και η Νέα Δημοκρατία να νιώθει ότι έχει έναν πραγματικό αντίπαλο».
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το πολιτικό πρόβλημα που είναι πιθανόν να προκύψει από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι «να έχουμε μία παντοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας πήρε αυτό που του άξιζε. Κρίθηκαν οι λαϊκισμοί του, ο διχαστικός και μη προγραμματικός λόγος του.
Κρίθηκε η ποιότητα αντιπολίτευσής του.
Τώρα απέναντί μας έχουμε τη Νέα Δημοκρατία γιατί αυτή κυβέρνησε τον τόπο και παρ' όλα τα λάθη της έχει πάρει ένα μεγάλο ποσοστό.
Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό και τον καλώ να μας στηρίξει για να υπάρχει μία αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα κάνει ποιοτική αντιπολίτευση προς όφελος της χώρας και θα αποτελεί σοβαρή κυβερνητική εναλλακτική.
Μία αποτελεσματική αντιπολίτευση αναγκάζει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει μέτρο στις επιλογές της.

Αν δεν υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις 25 Ιουνίου, τότε θα έχουμε μία ανεξέλεγκτη εξουσία εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών του Μαΐου και το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν έχει κανένα περιεχόμενο η συζήτηση για το ποιον θα πρότεινε για πρωθυπουργό αν υπήρχε προγραμματική σύγκλιση για κυβέρνηση συνεργασίας και στο υποθετικό ερώτημα εάν και τώρα δεν προκύψει αυτοδυναμία ο κ. Ανδρουλάκης απαντά: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργαστεί άψογα με την ακροδεξιά όπως συνεργάζεται μέσα στο κόμμα του, με τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη, τον κ. Γεωργιάδη, πρόσφατα με τον κ. Καρατζαφέρη, με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη.
Συνεπώς, γιατί να μην συνεργαστεί με τη δεξιά και την ακροδεξιά πολυκατοικία;».
Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη για συναινέσεις σε μεγάλα ζητήματα της χώρας και δηλώνει για τη συνταγματική αναθεώρηση, ειδικά για το άρθρο 16: «Δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου.
Αλλά προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, της δημόσιας παιδείας και μάλιστα έχω καταθέσει την πρόταση του Εθνικού Απολυτηρίου ώστε η δημόσια εκπαίδευση να γίνει ξανά το κέντρο βάρους και όχι το φροντιστήριο.

Αν συμφωνήσουμε στον πανεπιστημιακό χάρτη, δημόσιο και ιδιωτικό, στα κριτήρια τα οποία πρέπει να είναι κοινά, στο πώς πρέπει να είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο...

Αν εδώ συζητάμε για ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, και εννοώ μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό, όπως τα μεγάλα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είμαστε θετικοί, δεν θα μπούμε εμπόδιο, αρκεί να πληροί υψηλά ακαδημαϊκά πρότυπα».
«Πρέπει να πάψει ένα κομμάτι της Αριστεράς να είναι σε ομηρία από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν νομίζω ότι τους τιμούν όσα έκανε ο κ. Τσίπρας με τη Χρυσή Αυγή, το να μην ψηφίζει την τροπολογία που εμποδίζει αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα, να συμμετέχουν στις εκλογές και στη συνέχεια να απευθύνει κάλεσμα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στους δήθεν παραστρατημένους χρυσαυγίτες, λες και δεν ξέρουν ότι έχουν σκοτώσει τον Φύσσα και έχουν γίνει εγκλήματα σε βάρος μεταναστών.
Θεωρώ ότι υπάρχει ένας κόσμος προοδευτικός στην Αριστερά που έχει μία φιλοευρωπαϊκή αντίληψη για τα πράγματα που μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για να ξανακάνουμε ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη που θα είναι ο πραγματικός αντίπαλος της συντήρησης και της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα», επισημαίνει.
Ο κ. Ανδρουλάκης επιβεβαιώνει ότι συνομιλεί τακτικά με τους πρώην προέδρους και με πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εμπειρία, όπως ο Γιάννης Μανιάτης στα ενεργειακά.
Για το τραγικό ναυάγιο με τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου θεωρεί ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να δημοσιοποιήσουν όλα τα στοιχεία των ενεργειών που έγιναν από τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης